VRŠILAC dužnosti selektora A reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović, uz prisustvo koordinatora Ilije Petkovića, u ponedeljak, 24. februara, objaviće spisak reprezentativaca za prijateljski meč sa Republikom Irskom u Dablinu koji se igra 5. marta. Meč se igra na stadionu „Aviva“ u 20.45.

Doskorašnji selektor zlatnih omladinaca iz Litvanije, pozvaće uglavnom igrački kadar sa kojim je prethodnik Siniša Mihajlović okončao minule kvalifikacije za Mundijal u Brazilu, ali neće računati na kvartet igrača koji će pomoći mladoj selekciji Srbije u odlučujućoj utakmici sa Belgijom, koja se igra takođe 5. marta. Reč je o Matiji Nastasiću, koji je doduše neizvestan i za mladu jer se nije potpuno oporavio od povrede, Aleksandru Mitroviću, Filipu Đuričiću i Miloš Jojiću, dok će se Lazar Marković vratiti u A tim jer mora da pauzira zbog crvenog kartona dobijenog protiv Italije. Holandski mediji pomogli su u otkrivanju informacije da će jedan od debitanata biti Nemanja Gudelj, „ol raund“ AZ Alkmara, a ko će još dobiti poziv ubrzo će otkriti Drulović.

Selektor mlade reprezentacije Radovan Đurčić vratio se iz Španije sa seminara koji je organizovala španska federacija a na kojoj su pored njega bili Veljko Paunović, Milan Đuričić, Nenad Cvetković i direktori omladinskih škola Crvene zvezde, Partizana, OFK Beograda, Spartaka, Jagodine i Čukaričkog. Spisak mlade selekcije za kvalifikacionu utakmicu u Belgiji 5. marta objaviće u četvrtak.

FSS KOMPLETAN U NICI
ŽREB za Evropski šampionat u Francuskoj 2016. održaće se u nedelju u „Akropolis centru“ u Nici tačno u podne, a delegacija FS Srbije biće prisutna u kompletnom sastavu: predsednik Tomislav Karadžić, potpredsednik Ivan Ćurković, generalni sekretar Zoran Laković, v. d. selektora Ljubinko Drulović i tim menadžer A reprezentacije Aleksandar Bošković.
Tokom ceremonije, koja će trajati 25 minuta, žrebom će biti određeno devet kvalifikacionih grupa. Osam će imati po šest učesnika, a jedna pet selekcija. Srbija se nalazi u trećem šeširu.