DOLAZAK Crvene zvezde na pripreme u Portorož privukao je veliku pažnju slovenačkih medija. Ne samo zbog njihovih zemljaka u redovima beogradskog kluba, trenera Slaviše Stojanovića i reprezentativca Nejca Pečnika, već ponajviše zbog predsednika Dragana Džajića. Tamošnjim novinarima legenda crveno-belih govorila je i o teškoj situaciji s kojom na „Marakani“ već godinama muku muče. Tom prilikom Džajić je ocenio da verovatno nikad nije bilo teže u klupskoj istoriji, ali je naglasio da za sadašnje stanje ne krivi svoje prethodnike i da veruje u bolje sutra.

- Da budem iskren, uopšte nam nije lako. Vrlo je teško. Možda čak prolazimo kroz najteži period od osnivanja kluba. Ali, znate kako je, život tako teče, nekad je malo bolje, nekad lošije. U teškim situacijama bili smo i pre, ali su uvek dolazila bolja vremena. Nadam se da će opet doći - rekao je Džajić.

On je istakao da su Zvezdi potrebni bolji rezultati, „jer će s njima doći i bolje doba“.

- Ne treba kriviti ljude koji su u klubu da su uradili nešto zbog čega je Zvezda danas u ovakvoj situaciji. Ne krivim ni one koji su bili pre u klubu. Verovatno je takvo bilo stanje... Sad smo tu da bar malo popravimo situaciju. Trudimo se i videćemo kako će biti.

Džajić je izrazio optimizam da će Zvezda „sa svojim imenom i renomeom biti u stanju da dođe u mnogo bolju situaciju od ove u kojoj je danas“. A na tom putu biće neophodna šampionska titula, koja na „Marakanu“ nije stigla punih šest sezona.

- Titula je naš veliki cilj, ali ne smemo previše pritiskati igrače i trenera. Zaista, naslov prvaka bi nam u ovom trenutku baš mnogo značio. Igračima, treneru, nama u upravi, naravno, kao i navijačima. Jer, ovo je sedma godina otkako nismo bili prvaci, ali nadam se da ćemo ove sezone biti. To bi bio veliki uspeh. A da mi je samo koju godinu unazad neko rekao da će tako teško biti prvi u Srbiji, ne bih mu verovao. Ali, nažalost, tako je. I vidite, sada se borimo za tron, a kada opet budemo prvi, biće nam lakše i da napredujemo.

Jedno od pitanja odnosilo se i na večitog rivala...

- Konkurenti smo s Partizanom, oni su bili i ostali naš najveći rival. Ali, šta oni rade i kako žive - ne znam. Odnosno, znam koliko i vi, ukoliko pratite vesti u medijima. Jednostavno, gledamo u naše dvorište - poručio je Džajić.

ZADOVOLJAN STOJANOVIĆEM
DžAJIĆ je govorio i o statusu trenera Stojanovića.
- Veoma sam zadovoljan Stojanovićem i Pečnikom. Ne kažem to iz učtivosti jer su tu, već stvarno mislim da su shvatili koliko je klub zahtevan i na najbolji način odgovaraju na izazove. U Zvezdi nije lako, uvek se traži pobeda, klub je popularan, prati ga mnogo novinara, pa su trener i igrači uvek izloženi kritikama i pohvalama. Za Stojanovića su mediji pisali kako ide, pa ne ide, ili da je neka utakmica presudna. Ali, klub ne zanima šta piše u novinama, već neke druge stvari vezane za trenera. Iskreno, nadam se da ćemo još dugo sarađivati sa Stojanovićem i Pečnikom - rekao je Džajić slovenačkim novinarima.