SUBOTIČKI "plavi golubovi" doleteli su do sredine tabele i tu se ugnezdili. Jesenji deo sezone bukvalno im je bio prekopiran od prošle sezone, samo što je sudbina spasioca prešla sa Petra Kurćubića na Dragija Kanatlarovskog. Nekadašnji selektor Makedonije došao je posle sedmog kola kada je Spartak imao samo sedam bodova. Na kraju jeseni, osmo mesto i 21 bod. Uz to, Subotičani su se plasirali i u polufinale Kupa eliminisavši Partizan.

- Ključ je bio u prvom meču protiv Donjeg Srema. Njega smo dobili i imali smo dve nedelje pauze da se bolje upoznamo i marljivo radimo. Iako su nam predviđali borbu za opstanak, završili smo jesen u dobrom ritmu, niko nas nije nadigrao, a bodovni saldo odgovara onom što smo pokazali. Da smo u Subotici osvojili sva tri boda protiv Rada, mogli smo da trljamo ruke, ali ni ovako nije loše - iskren je Kanatlarovski.

Skoči pa reci "hop", planiranje utakmicu po utakmicu, a uz sve to rad na popravljanju individualnih grešaka bila je filozofija koju je sa sobom doneo novi trener.

- Za uspeh su najviše zaslužni igrači. Izdržali su pritiske, a shvatili su da samo kao tim i familija možemo da budemo jaki. Ton su davali iskusniji Torbica, Trivunović, Puškarić, Nosković, svi su pružili maksimum, ali prostora za napredak još ima.

Za Spartak je i dalje opstanak prioritetni cilj, ali i stvaranje prepoznatljive igre.

- Liga je varljiva, ako se opustite, sa nekoliko poraza već zvone sirene za uzbunu. Spartak mora da igra bolje, lepše, modernije, da bude prepoznatljiv a pritom nam je cilj da promovišemo i mlade igrače. To je veoma zahtevan posao, ali su zato plodovi rada na duže staze bolji. Biću zadovoljan ako na proleće ostvarimo sličan bodovni skor i odigramo bolje i kvalitetnije. Mi vidimo šansu u Kupu, Vojvodina nije rival koji ne može da se eliminiše, a dobra strana je što se revanš igra u Subotici koja postaje naša tvrđava - nada se Kanatlarovski.

Klub su već napustili Stevanović, Milivojev i Popara.

POJAČANJE U VEZI
VERUJE Kanatlarovski u ove igrače, ne očekuje se mnogo promena.
- Moramo da pojačamo samo vezni red, a u svakom slučaju ćemo biti jači jer nam se posle operacije i oporavka vraća Slobodan Novaković. Mnogo više očekujemo i od onih mlađih poput Mrkele, Džugurdića, Kovačevića i Milića koji nisu prošli pripreme a imaju kvalitet - ističe trener Spartaka.

UČINAK IGRAČA
Branimir Aleksić 15 0
Siniša Stevanović 7 0
Vladimir Kovačević 14 1
Stefan Milošević 6 0
Goran Antonić 13 0
Danijel Farkaš 12 0
Marko Vidović 3 0
Ilija Radović 12 0
Nikola Popara 6 0
Stefan Cicmil 10 1
Dino Šarac 15 1
Vladimir Torbica 14 3
Veseljko Trivunović 15 1
Nebojša Mezei 2 0
Darko Puškarić 12 0
Milan Vojvodić 4 0
Andrej Mrkela 11 0
Miloš Džugurdić 14 1
Aleksandar Nosković 14 3
Nemanja Milić 7 0
Miljan Milivojev 3 1

NAPOMENA: kolone označavaju broj mečeva i broj golova