BOŠKO Janković ostaje u Seriji A, ali će dres Đenove zameniti za - Veronin.

Iskusni internacionalac postigao je dogovor s povratnikom u italijansku elitu i narednih dana treba da potpiše ugovor i da zvanično bude predstavljen na "Bentegodiju".

Janković će biti treće veliko pojačanje novog-starog prvoligaša, pošto su pre njega u klub stigli veteran Luka Toni (36) i perspektivni vezista River Plate Ezekijel Siriljano (21).

Boško je još pre tri nedelje počeo ozbiljne pregovore s Veronom, mada su u igri bili i Torino i Parma. Stidljivo se spominjao i Olimpijakos, međutim, srpski napadač nijednog momenta nije krio da je ponuda Verone primamljivija i konkretnija od ostalih.

Odlaskom Jankovića nastavlja se osipanje igrača koji su nekoliko sezona predstavljali okosnicu Đenove. Golman Sebastijan Frej potpisuje za Bursu, kapiten Marko Rosi takođe napušta klub, pa mediji u Italiji konstatuju da "odlazi stara garda" i da Đenova stvara novi, podmlađeni tim...

Verona će Jankoviću biti treći klub u Italiji, pošto je u sezoni 2007/08. nosio dres Palerma, a poslednjih pet godina bio je član Đenove.