NASTAVLJA se odlazak velikih talenata iz srpskog fudbala. Neki to rade sa mnogo buke, neki gotovo neprimetno, ali posle svakog od njih ostaje veliki znak pitanja. Da li je moguće da neko u najvećim srpskim klubovima može da se odrekne tako lako svoje dece?


Jedan od poslednjih primera su braća blizanci Ivan i Vanja Marković. Partizanova deca. Ljudi u omladinskoj školi crno-belih su procenili da mogu bez njih. I - odoše Markovići... Njihova nova stanica je poljska Korona.

Braća Marković su fudbalsku školu prošli u Holandiji, u Venlu, a stigli su i do omladinske reprezentacije Srbije. Po povratku u Zemun ubrzo su se našli u Partizanu. Nezadovoljni razvojem situacije u "Zemunelu" i u Himskoj 1, odlučili su da obuku dres poljskog kluba koji će im dati pravu priliku.

Vanja Marković igra na poziciji centralnog veznog igrača, dok je blizanac Ivan klasičan napadač. Obojica su nedavno napunili 18 godina i stali su u kolonu onih koji su odlučili da uzmu kartu u jednom pravcu na duži period.

Neki od njihovih prethodnika, još jedno Partizanovo dete Saša Ivković, pa Zvezdin golman Rastko Šuljagić i mnogi drugi najbolje znaju kako to izgleda.

Jedna od slabijih uteha nekadašnjim Partizanovim blizancima biće uspomena na omladinski derbi sa Zvezdom, koji su dobili sa 4:2.

Ostaje da se vidi da li će Markovići uspeti da pomognu Koroni koja je posle prvog kola u prolećnom delu u poljskoj "Ekstraklasi" trenutno na 12. mestu sa 19 bodova iz 16 mečeva i samo je dva mesta dele od od zone ispadanja u niži rang takmičenja.