Ugledni španski sportski list "Marka" objavio je listu najplaćenijih fudbalera na planeti, iz koje se može naslutiti odgovor na pitanje zašto je Kristijano Ronaldo tužan u Madridu.

Portugalac je kad se uzmu u obzir i marketinški prihodi drugi najplaćeniji fudbaler na svetu, odmah iza Dejvida Bekama, ali je tek na 10. mestu kad je u pitanju zarada od terena.

Ronaldo u Realu ima godišnju platu od 10 miliona evra, što je dvostruko manje nego što ima Samjuel Eto u Anžiju, a od njega su plaćeniji i Zlatan Ibrahimović, Vejn Runi, Jaja Ture, Serhio Aguero, Didije Drogba, Fernando Tores, Dario Konka i ono što ga sigurno najviše boli Lionel Mesi.

U međuvremenu se povodom izjava Ronalda da je tužan u Madridu, javnosti obratio ibivši fudbaler i trener Barselone Karlos Rešak, koji jeizjavio da Kristijano "lupa gluposti" kada kaže da je tužan, jer on ima sve u životu i poslednji je koji treba da se žali na bilo šta.

- Ako je Ronaldo tužan, onda bi većina drugih ljudi trebalo da izađu na ulice i plaču. Šta on još hoće od života? Ima sve, fizički je sjajno spreman, dobro je građen, ima novac, uspeh, jedan je od najboljih fudbalera na svetu. Ne znam šta još hoće. Kad on kaže da je tužan to je svetogrđe - rekao je Rešak.

Top 10 najplaćenijih fudbalera:
1. Samjuel Eto (Anži) - 20 miliona evra
2. Zlatan Ibrahimović (PSŽ) – 14,5
3. Vejn Runi (Mančester Junajted) – 13,8
4. Jaja Ture (Mančester Siti) – 13
5. Serhio Aguero (Mančester Siti) – 12,5
6. Didije Drogba (Šangaj Šenhua) – 12
7. Fernando Tores (Čelsi) – 10,8
8. Dario Konka (Gvanžu) – 10,6
9. Lionel Mesi (Barselona) – 10,5
10. Kristijano Ronaldo (Real Madrid) - 10.