VLADIMIR Vermezović je celo drugo poluvreme revanš utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv AEL (0:1) presedeo na klupi.

Govori li i ovaj detalj dovoljno slikovito o tome 'koliko je sati" i da je to shvatio i šef struke iz Humske. Hladan kao špricer pojavio se Vermezović pred domaćim novinarima i u mirnom tonu saopštio nekoliko iskrenih stvari.

- Dugo nisam video jednu ekipu koja je ovako dominirala,pre svega fizičkim predispozicijama, u odnosu na tim koji vodim. Uz sve to, svi igrači AEL izuzetno poznaju fudbal. Ne želim da budem surov prema svojim igračima,a isto molim i naše navijače. Moramo da shvatimo da smo ispali od boljeg tima. Ja neću "pucati" u svoje mlade igrače koji su budućnost Partizana, pa molim da to ne rade i ostali- počeo je
Vermezović.

Zatim je trener šampiona otkrio još nekoliko razloga rezultatskog, taktičkog i nezrelog posrnuća svoje ekipe.

ZABIJA JOŠ POSTI Partizanu je očajnički trebao gol. Posle vođstva Kiprana, još i tri... Sa napadačima baš ne ide ovog leta.
- Pokušali smo i sa Zabijom. On dečko nema snage ni za celo poluvreme,jer ne jede danima (poštuje ramazanski post - op.a.) - objašnjava Vermezović.
-Niko i Partizanu i u Srbiji ne treba da se zavarava. Mi nismo ispali od nekog autentičnog kiparskog tima, već od prave male legije stranaca koja je fizički i taktički dominatna. Kipar je možda nekada i služio da se na njegovim timovima popravlja gol razlika,ali to više nije. Fudbal je napredovao,a mi smo ostali tu gde jesmo. Naša trenutna stvarnost i realnost je priprema za meč prvog kola dpmaće lige
pritiv BSK.

I onda je Vermezović u svojoj interpretaciji obrazložio značenje poslovice "koliko para toliko muzike".

- Ponavljam imamo mlad tim, ali nemamo ni previše vremena, a ni para da tražimo neka pojačanja. Napravićemo nešto i od ovoga što imao kako bi došli doLige Evrope. Zaista,koliko para, toliko muzike - kaže Vermezović.
ILIĆ NEMA ZAMENUTRENER Partizana konstantno brani svoj tim, ali i napominje:
- Takva je naša istina. Nemamo još adekvatnu zamenu za kapitena Sašu Ilića,a on igra skoro najbolje sa 35 godina. Njegov autentični naslednik biće Ninković,ali između njih dvojice nema još nikoga. Mi smo ovu utakmicu završili sa dvojicom, maloletnih igrača i to dovoljno govori o svemu- kaže Vermezović.

Navijači su u nekoliko navrata jasno prozivali upravu, trenera ,Stefana Babovića...

-Svako neka radi svoj posao. Meni nije jasno otkud toliki otpor prema Baboviću i pre nego što je utakmica počela. On to nije zaslužio. Zamenio sam ga u polivremenu,jer nisam hteo da mučim ni njega, ni navijače. Popričaću sa njim i odlučićemo šta dalje - kaže Vermezović.

IGRAČ VIŠE ILI MANJE?
Partizan je skoro 70 minuta igrao sa igračem više i nije mogao da postigne gol.
- U fudbalu ta prednost igrača više i nije neka prednost. Kiprani su brojčano bili možda slabiji, ali su i to nadoknadili fizičkom superiornošću - objasnio je Vermezović.

TRENER KIPRANA: HVALA PARTIZANOVCI!
Trener AEL Pambos Hristodulu sijao je od sreće na konferenciji za novinare.

-Ovo su bile dve velike utakmice u kojima se igralo otvoreno i napadački na obe strane. Sastala su se dva dobra tima, a mi smo znali da smo bili u gostima kod kluba koji ima sjanu tradiciju. Posle trijumfa u prvom meču na Kipru znali smo da ne smemo da uradimo jednu stvar, da se povučemo. Ta filozofija nas je zapravo odvela u
sledeće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Partizanu želim da se plasira u Ligu Evrope, jer je ovaj klub sa ovakvim navijačima zaslužio da se raduje. Doživeo sam i to u karijeri, da nas domaći navijači isprate ovacijama sa terena - rekao je trener
kiparskog tima.

Bez ikakve sumnje AEL je dokazao za 180 minuta dvomeča sa slabim srpskim šampionom da je bolji tim,a trener gostiju je samo "poentirao" na kraju:

- Žao mi je što nismo dali još jedan gol, čime bi naša igra bila krunisana.