TIM ima kvalitet, ali ne i "hemiju". Miodrag Pantelić, sportski direktor Vojvodine, ocenjuje da je bled učinak novosadskog superligaša od starta proleća, delom i refleksija atmosfere unutar ekipe koja nije orna i vesela kao s početka priprema.

Uz Dejana Vukićevića, stratega Novosađana, Pantelić je, kako ističe, obavio nekoliko razgovora sa fudbalerima kao i zajednički sastanak na kojem je preneo svoje utiske i viđenje kako bi moglo da se sve prevaziđe.

- Svaki igrač koji daje sebe na treningu i utakmici, svakako, imaće podršku i struke i Uprave, dok za one koji to ne budu činili, zna se, sebi samom prave najveći problem - kaže Pantelić.


- Nismo ni u malo prijatnoj situaciji, a rešenje je, nema tu filozofije, samo u pobedama i dobroj igri. Za igrače je najvažnije u ovom trenutku da shvate da moraju da budu jedinstveni kako bi ispunili klupske ciljeve i da igraju po sistemu "svi za jednog, jedan za sve".

Pantelić ističe da je "hemija" u timu izgubljena po povratku sa najskupljih priprema u istoriji kluba, zimus iz Antalije, a da se to najviše odrazilo na Karaburmi.

- Jednostavno, došlo je do tačke usijanja i igračima sam otvoreno rekao da je razlog slabom učinku upravo među njima, kada je poznato, što smo 100 puta ponovili, da im je sve obezbeđeno. Dakle, oni imaju zadatak da to reše, da se posvete cilju i rezultatu, jer u suprotnom, neće biti dobro - kaže Pantelić.

Sportski direktor novosadskog superligaša, ne ustručava se da kaže da ni u svlačionici nema pozitivne tenzije pred mečeve, već da umesto toga na površinu izlaze sitni interesi.

- Nema svađa, koje su inače, kada su u formi rasprave i razgovora konstruktivne i pozitivne. Međutim, imam utisak da je preovladala neka negativna ljubomora, zavist. Želja mi je da se ta ljubomora preobrazi u pozitivnu, da se na treningu i utakmici pokaže ko zaslužuje da nosi dres - kaže Pantelić.

Kada govori o "povratnoj informaciji", Pantelić ističe da su fudbaleri prihvatili sugestije struke.

- Smatram da tu nema posebenog rešanja problema i raščišćavanja, već jednostavno, zaboraviti sve, okrenuti novi list zaređati s pobedama i vratiti vedru atmosferu - zaključio je Pantelić.

O KAZNAMA NI REČ
MIODRAG Pantelić, sportski direktor Novosađana, ističe da o eventualnim kaznama za fudbalere, nije bilo reči.
- Nismo razmišljali u tom pravcu. Jer, dovoljno su kaznili i sebe i nas u rukovodstvu i navijače. Najveća kazna biće ako izostanu rezultati i ako ne uđemo u finale kupa Srbije. Svaki fudbaler igra i "živi" za trofej, a da ne govorim kakva bi velika bruka bila da ne ostvare taj cilj, mnogo veća nego novčana kazna. Takođe, kako će oni koji bi na leto da promene sredinu i odu u inostranstvo da realizuju transfer, a nemaju upisan uspeh u biografiji - komentariše Pantelić.