SRBIJA je napustila Kipar neporažena! Posle pobede nad Jermenijom, u sredu je sa domaćinom Kiprom odigrala bez golova.

Paradoksalno, „orlovi“ su odigrali bolje nego prvog dana 14. Međunardonog turnira (što on i nije jer u sredu uveče igraju samo još Jermenija i Kanada), ali nisu iskoristili nekoliko prilika, pa su mreže ostale netaknute zahvaljujući i raspoloženom golmanu Mastru.

Srbija je igrala brže, odgovornije, Filip Điričić, Matija Nastasić i Stefan Šćepović su pokazuali kvalitet, vrlo dobro je igrao Ignjovski, pa je boravak na Kipru opravdao cilj.

Mlađa garda „orlova“ nametnula je brži ritam s početka meča, imala veću agresiju, napravila i nekoliko dobrih akcija, ali kako je utakmica odmicala slika iz Limasola protiv Jermenije preselila se i u Larnaku. Dosta dodavanja unazad usporili su igru uz bitnu razliku da je prvih 45 minuta protiv Kiprana završeno bez golova.

RAJKOVIĆ VIŠAK „VIŠAK“ u protokolu za današnjimeč bio je Slobodan Rajković. Štoper Hamburgera je tako doživeo sudbinu Dušana Baste, prekobrojnog u meču sa Jermenijom.

Igrači Srbije grešili su u predaji lopte, odmagao im je i jak vetar, ali i pored svega moglo je lako biti 2:0 da je Miralem Sulejmani u 4. i 30. minutu iz neposredne blizine pogađao zicere koje su mu pripremili u kooperaciji Šćepović i Jovanović. Golman Mastru mu je na početku meča ušao u šut, dok je u drugoj stopostotnoj šansi napadač Ajaksa slabo šutirao.

Kiprani su uglavnom pretili iz polukontri i posle grešaka u dodavanju naših igrača, ali Stojković je samo jednom intervenisao, dok je Merkis posle prekida glavom šutirao pored gola. Odbrana kojom je komandovao Ivanović uglavnom je bez poteškoća izlazila na kraj sa hitronogim igračima domaćina turnira, dok je vezni red dosta dobro igrao u defanzivi, pogotovo Ignjovski, ali je debitant Filip Đuričić imao malo loptu u nogama pa je izostala i tečnija igra.

AMBASADOR AMBASADOR Srbije na Kipru Savo Đurica svakodnevno je bio uz reprezentaciju. U utorak uveče je dva sata razgovarao sa predsednikom Tomislavom Karadžićem u hotelu „Le Meridien“, a i u sredu nije propustio da bodri „orlove“ u Larnaki.

I u nastavku se vodila ravnopravna bitka na sredini terena, naši igrači su dobro kombinovali do dvadesetak metara od gola Mastrua, ali je nedostajao bolji poslednji pas. Kiprani nisu odustajali od svog najboljeg oružja kontranapada i zbog toga je valjda stručni štab odlučio da Branislava Ivanovića ostavi i u sredu na terenu svih 90 minuta! Golman Kiprana bio je raspoložen, odbranio je jedan dobar pokušaj Šćepovića, bombu Ignjovskog sa 25 metara, udarac glavom Ivanovića posle kornera.

Kod „orlova“ se videla velika želja da zabeleže i drugu pobedu na Kipru, pojačali su ritam u poslednjih 20 minuta, ali je ostalo 0:0.

TRENERI
SRPSKI treneri na Kipru, Ivan Jovanović (APOEL), Dišan Mitošević (Aris) i Radmilo Ivančević (Alki) i u sredu su treninge sa svojim ekipama odradili u prepodnevnim časovima pa su u društvu naših ljudi iz Saveza pratili meč u Larnaki.

KIPAR – SRBIJA 0:0
Stadion: GSZ u Larnaki. Gledalaca: 100. Sudija: Kevin Blom (Holandija).
KIPAR: Mastru 7 – Demetriu 6 (od 86. Aleksandru), Sielis 6, Merkis 6,5, E. Haralambus - Dobrašinović 6, Nikolau 6 (od 70. A. Haralambus), Avram 6 (od 75. Vasiliu) – Efrem 6 (od 58. Sacias 5), Haralambides 5,5 (od 58. Solomu 5), Mutidis 5 (od 58. Kristofi 6).
SRBIJA: Stojković -, – Basta 6, Ivanović 7, Nastasić 6,5, Obradović 6 (od 88. Kolarov) – Ignjovski 7, Kuzmanović 5 (od 77. Ninković) – Sulejmani 5,5 (od 77. Z. Tošić), Đuričić 6,5 (od 87. Kačar), Jovanović 6 (od 60. Tadić)– Šćepović 6,5.
IGRAČ UTAKMICE: Mastru (Kipar).