ZAGREVANjE za Farane je počelo! Iako je ostalo još skoro četiri meseca do gostovanja u Toršavnu, mlada reprezentacija Srbije ništa ne prepušta slučaju, želi da potpuno spremna dočeka duel sa autsajderom. Tri boda su tri boda, bez obzira na renome protivnika.

Zato će u sredu na stadionu BASK (14.00), na veštačkoj travi, "orlići" odigrati prijateljsku utakmicu s vršnjacima iz Bosne i Hercegovine, sa kojima su prethodna dva dana delili prostorije sportskog centra u Staroj Pazovi.

Igraće se, dakle, na veštačkoj podlozi, sa novom formacijom, pa će Bosanci imati u ovom meču "zadatak" da dubliraju "ribare" sa severa Evrope.

- Igraćemo u specifičnim uslovima, kakvi će nas čekati na Farskim Ostrvima na leto, ali verujem u pobedu i u sredu i u junu - optimista je golman Branimir Aleksić. - Imamo sjajnu atmosferu u ekipi od prvog dana, koja nas je nosila do pobeda i, zasad, do prvog mesta u kvalifikacionoj grupi.

Na test protiv Bosanaca izaći će šarolik sastav "orlića", pošto u timu neće biti Ignjovskog, Nastasića, Markovića, Đuričića i Šćepovića, promovisanih u A tim.

- Sigurno će nam nedostajati svi oni koji su otišli u seniorski sastav, ali ovo je prilika za nove članove da pokažu da imaju kvalitet. Šćepović i ostali momci su odlični igrači i voleo bih da uskoro ponovo budu sa nama za nastavak kvalifikacija, ali i ako ostanu u A timu, imaće ovde dostojne zamene - tvrdi defanzivac mlade selekcije Vujadin Savić.

Priliku da se pokažu pred selektorom Aleksandrom Jankovićem imaće dvojica debitanata, štoper Miloš Kosanović iz poljske Krakovije i napadač Nemanja Čović, član subotičkog Spartaka.

SRBIJA – BiH
STADION: BASK. Sudija: Mažić (Vrbas).
SRBIJA: Aleksić - Miljković, Kosanović, Savić, Mladenović - Lazović, Medojević, Milivojević, Milunović - Despotović, Kojić.
BIH: Bukvić - Sušić, Sipović, Bičakčić, Brekalo - Bešić, Tanković, Prcić, Stevanović - Višća, Đurić.