POBEDA! Posle tri uzastopna poraza, Srbija je pobedila Jermeniju na 14. Međunardonom turniru na Kipru 2:0 i tako uspešno započela 2012. godinu.

U nefudbalskoj atmosferi pred sablasno praznim tribinama, bez dovoljno svežine, ekipa „orlova“ koja se dobro poznaje dobila je meč na iskustvo i suvi kvalitet, ali u baš slaboj igri. Kao da ju je oduvala bura koja je besnela tokom celog dana u Limasolu. Valjda će u sredu protiv Kipra biti bolje...

V. d. selektora Radovan Ćurčić iznad svega je želeo da protiv Jermena prekine seriju od tri poraza i podmlađenoj postavi rivala suprotstavio je u ovoj situaciji najjaču postavu. I posle prvih 45 minuta rezultat je nadvisio igru.

BASTA SAMO desni bek Udinezea Dušan Basta nije bio u protokolu meča protiv Jermenije. Razlog nije povreda, već umor od non-stop igranja u seriji A i Evropi. Biće u sredu na terenu.

Poveli smo 2:0, na entuzijazam Aleksandra Kolarova čije je odbitak Kuzmanović sproveo u mrežu a do velikog kapitala stigli na dobar osećaj kapitena u ovom meču Branislava Ivanovića. Golman Meliksetjan nije ukrotio „bombu“ Jankovića iz slobodnjaka pa je defanzivac Čelsija spretno prebacio loptu preko crte.

Odbrana? Sigurna, ako se izuzme nekoliko grešaka zbog nonšalantnosti. Igra? Svirao je „spori ritam bend“, igralo se sigurno „unazad“, a mnogo grešilo kad je lopta trebala da ide u prostor. Ivanović i Kolarov su po učinku odmenili u svakom smisli solidnog Jankovića i neprimetnog Tošića. Kuzmanović je dao gol i izveo odlično dva prekida, posle jednog od njih u 13. minutu Ivanović je zatresao prečku, ostali skromni, debitant Lazar Marković bez lopti. Jermeni su uspevali da izvedu nekoliko akcija, ali su ostali bez ozbiljnije prilike.

SRBI DUŠAN Mitošević, trener Arisa je 17 godina na Kipru i na treningu u ponedeljak rekao je da na tribinama neće biti više od 100 gledalaca iako je slobodan ulaz. Bio je apsolutno u pravu, žitelje Limasola ovaj meč nije interesovao pa je meč posmatralo samo tridesetak Srba i desetak Jermena!

Veliki pad u igri, koncentraciji u nastavku, selekcija Srbije nije platila. Valjda su „orlovi“ pomislili da su već pobedili, pa je duvala promaja sa svih strana pred Kahrimanom koji je imao sreće da rival nije uspeo nijednom da pogodi okvir gola u nekoliko navrata, dok je Kolarov u 77. minutu uklizavanjem spasao siguran pogodak! „Orlovi“ u nastavku očajni, šutevi Sulejmanija i Kuzmanovića sa distance i tačka. Jedina dobit da je pored Markovića debitovao još i Ignjovski...

JOVANOVIĆ
NA Kipru je prosečno godišnje preko 300 sunčanih dana, ali tokom utorka duvala jaka bura, pljuštala je kiša tokom većeg dela dana, čak je ujutru bilo i grada.

-Baš ste neki srećnici, umesto da se malo ogrejete posle srpske zime i minus 20 i ovde vas je zateklo nevreme. Čak sam i ja prekinuo trening – rekao nam je trener APOEL Ivan Jovanović, koji je gledao meč u društvu čelnika našeg Saveza,

PIŽON
JERMENSKI novinari su bili veoma ljubazni i spremni na saradnju i baš ta ljubopitljivost to ih je koštalo manje bruke. Desetak minuta pre meča, komentator njihove televizije pitao nas je: selektor je Petrović ili Ćurčić?

Kad je dobio odgovor da je Pižon bivši, samo se kiselo nasmejao i rekao:

-Upravo smo pustili vaš sastav i dali sliku Petrovića...