BEZ promovisanih u „A“ tim, bez povređenih, bez onih koji u klubu ne mogu da se izbore ni za minut nastupa... U šarenom sastavu se u ponedeljak okupila mlada reprezentacija Srbije u Staroj Pazovi, spremajući se za prijateljski meč sa Bosnom i Hercegovinom sutra na stadionu BASK (14.00).

Selektor Aleksandar Janković u naredna četiri meseca, do prve takmičarske utakmice u nastavku kvalifikacija za EP, neće imati više nijednu priliku da okupi izabranike, ali ne očajava zbog toga. Naprotiv, ne krije oduševljenje što je mlada selekcija nastavila da bude regrutni centar najboljih kadrova za seniorski sastav.

- Posle Đuričića, Ignjovskog, Nastasića i Markovića, naknadno se i Šćepović pridružio „A“ reprezentaciji na Kipru, pozvan je umesto povređenog Lekića. Zato se nama pridružio Nemanja Čović iz Spartaka, da bismo imali dovoljno igrača za treninge i utakmicu - saopštio je selektor Janković. - Čak petorica fudbalera je iz mlade selekcije otišlo za ovu akciju u najjači tim Srbije i to je ogromna satisfakcija za naš rad. Uostalom, to je osnovni cilj, smisao mlađih kategorija.

Kako je najavio strateg „orlića“, fokus na utakmici sa BiH biće kreiranje alternativne formacije, pošto za prvi kvalifikacioni meč ove godine, protiv Farskih Ostrva, neće moći da računa na centralnog igrača ekipe, Filipa Đuričića. Ali i bez toga, tim mora da ima pripremljen „plan B“ u svakom trenutku.

- Ovo je idealna prilika da probamo nešto novo, zato smo i izabrali relativno lakšeg rivala, nismo želeli da testiramo sami sebe protiv Francuske ili nekog drugog tima takvih kvaliteta. Želimo i da svaki trening maksimalno iskoristimo, u ponedeljak smo radili jednom, i u utorak ćemo, a u sredu je utakmica na kojoj ćemo sve to da probamo da pretočimo u delo - kaže selektor Janković.