VOJVODINA ima odlične startne pozicije za zimski prelazni rok. To potvrđuje Ratko Butorović, predsednik novosadskog superligaša, koji naglašava da je mnogo toga dobrog urađeno kao uvertira za današnji, zvanični početak fudbalske pijace.

Novosađani su ostali bez dvojice od šestorice fudbalera označenih kao okosnica tima. Kapiten Vojvodine i mlade reprezentacije Srbije Slobodan Medojević prešao je u Volfsburg za 2,5 miliona evra, a Giorgi Merebašvili, reprezentativac Gruzije i plejmejker novosadskog superligaša, vratio se u matični klub Dinamo u Tbilisiju za 700.00 evra. Osim njih dvojice, otišao je i Akvazi Frimpong, 19-godišnji štoper, koji je prešao u Napredak.


Za preostalu četvoricu nosilaca igre - Abubakara Umarua, Branislava Trajkovića, Daniela Mojsova i Miroslava Stevanovića, takođe postoji interes inostranih klubova, ali će zeleno svetlo uključiti samo ponuda koja se ne odbija.

S druge strane, vratio se hitronogi levokrilni napadač Saša Katai, koga je Olimpijakos ustupio ekipi sa „Karađorđa“ na šest meseci. Takođe, na prozivku u fudbalski centar „Vujadin Boškov“ 16. januara javiće se i Milovan Milović, štoper Novosađana koji je bio ustupljen Javoru.

- Ima mnogo razloga da budemo zadovoljni do sada urađenim poslom - kaže Butorović. - Merebašvili se vratio u Tbilisi, jer mu je to bila želja, a nije hteo da produži ugovor koji mu ističe u junu, tako da nam je preostalo jedino da se sportski rukujemo. O transferu kapitena Medojevića se sve zna, a takođe ne krijemo zadovoljstvo povratkom Kataija i Milovića. Takođe, namera nam je da vratimo i Danijela Aleksića, a stvari se u tom pogledu menjaju iz dana u dan. Đenova nam je dužna, i ako nas isplati u kratkom vremenskom periodu, ulazimo u pregovore o povratka mladog Aleksića. Za nekolicinu ostalih igrača, interesantnih za neke druge klubove, zaista nemamo ništa konkretno.

Izvesno je da su timu Dejana Vukićevića potrebna pojačanja upravo u veznom redu, što su Novosađani isticali čitave jeseni, a fudbalska javnost na tom mestu vidi Almamija Moreiru. Traži se i zadnji vezni, kao zamena za Medojevića, koji bi uz mladog Vuka Mitoševića konkurisao za tu ulogu.

MILOVIĆ: JA SAM VOJNIK KLUBA
MILOVAN Milović (31), koji je polusezonu odigrao u Javoru, vraća se među „lale“.
- Vojnik sam kluba i javljam se na zakazanu prozivku - kaže iskusni štoper. - Bilo mi je dobro u Javoru, ali sada se vraćam da pomognem koliko mogu. Prednost imaju mlađi igrači na poziciji štopera, reprezentativci Trajković i Mojsov, a na meni je da iskustvom i maksimalnim angažovanjem doprinesem ostvarenju ambicija kluba. Predstoji nam borba u kupu, trka u prvenstvu i izlazak u Evropu. Veliki izazovi i još veći motivi.