IŠČEKUJUĆI realizaciju transfera Pavla Ninkova i Dejana Lekića, sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić planira da narednih dana potpiše dva profesionalna ugovora sa najtalentovanijim pionirima! Reč je o kapitenu ekipe koja se nalazi pred osvajanjem titule Filipu Jankoviću i brzonogom krilu Veljku Simiću.
- Obojica su 1995. godište i prema zakonu mogu, uz saglasnost roditelja, da potpišu profesionalne ugovore. Janković i Simić su supertalentovani, mnogi klubovi iz inostranstva pokušavaju da ih vrbuju i mi želimo to da sprečimo - uverava Adžić.
* Rešili ste da preskočite potpisivanje stipendijskih ugovora?
- Treneri mlađih kategorija preporučili su da sa obojicom odmah potpišemo profesionalne, umesto stipendijskih ugovora. Dorbo smo razmislili i odlučili da ih poslušamo. Čekamo decu i njihove roditelje na razgovor i nadam se da ćemo ih sačuvati u Zvezdi.
* Koliko ste odmakli u pregovorima sa OFK Beogradom za Sašu Markovića?
- Naša ponuda stoji još od pre odlaska u Čikago i čekamo predsednika “romantičara” Momčila Minića da ovih dana dođe na “Marakanu”, kako bismo, eventualno, i završili transfer.
* Da li su Ninkov i Lekić bliži odlasku?
- Ni bliži, ni dalji od juče. Čekamo konkretizovanje ponuda za obojicu, a to može da se dogodi svakog trenutka. Uglavnom, od njihovog odlaska zavisiće i dolasci - realan je sportski direktor crveno-belih.
Prelazni rok u Srbiji počinje tek 21. juna, ali Crvena zvezda želi da do početka priprema, 14. juna, ima jasnu sliku igračkog kadra sa kojim će ući u narednu sezonu.

LJUPKO NI U PRIČI
SPEKULACIJA da će se Ljubomir Ljupko Petrović po četvrti put vratiti u Crvenu zvezdu kao direktor Omladinske škole nije tačna, uverava Adžić.
- Ljupka uvažavamo, ali ga nismo pomenuli ni u priči. Zasad, Dostanić ostaje i trener i direktor škole, ali ćemo za mesec dana videti da li ćemo postavljati novog direktora ili samo koordinatora.