ZIMOVANjE na plus 7 je opsesija Partizana a da bi se ispunila i ta želja, potrebno je da se jesenji niz od 12. uzastopnih trijumfa u šampionatu okonča i 13. pobedom u Lučanima.

Ne potcenjuju jesenji prvaci Metalac, bez obzira na to što je “fenjeraš“ osvojio paradoksalna 32 boda manje, već u punoj “ratnoj opremi” napada Milanovčane. U tim se vraća i štoper Nemanja Rnić, koji je odradio suspenziju zbog četiri žuta kartona, kao i njegov imenjak Tomić koji je tokom nedelje bio prehlađen.

- Znamo da će i Metalac biti agresivan jer mu je neophodna pobeda. Ali, očekujem dobru igru i nova tri boda - rekao je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

Uprkos bodovnoj prednosti, Stanojević očekuje neizvestan drugi deo prvenstva.

- Imamo kontinuitet, ali ne treba zaboraviti da smo i prošle i pretprošle godine tek u direktnim duelima odlučivali o tituli. Nadam se da ove sezone neće biti tako, ali videćemo na proleće koliko će šampionat biti neizvestan. Voleo bih da već u martu stvorimo tim koji će se na leto uspešno takmičiti u Evropi. Idemo u tom pravcu, ali u srpskom fudbalu je jako teško zadržati istu ekupu od tri do četiri godine u kontinuitetu - kaže Stanojević.