NAJVEĆA gurmanska manifestacija u regionu, leskovačka "Roštiljijada", uz tradicionalne specijalitete od mesa i zabavni program, počinje 26. avgusta i traje do 1. septembra, a najavljena je na konferenciji, održanoj u četvrtak, za novinare u beogradskom hotelu "Kraun plaza". Za šest večeri, na leskovačkoj Širokoj čaršiji nastupiće Lepa Brena, "Riblja čorba", "Van Gog", "Crvena jabuka", Aco Pejović, Haris Džinović i Severina. Organizatori očekuju pola miliona posetilaca - ne samo iz Srbije, već iz čitavog regiona.

Festival ukusnih đakonija sa roštilja, zabave, druženja i muzike ove godine održava se jubilarni 30. put i organizovan je na prostoru od 50.000 kvadrata. Po rečima Gorana Cvetkovića, gradonačelnika Leskovca, "Roštiljijada" je postala brend kojim se Leskovac ponosi.

Pročitajte još: LESKOVAČKA ROŠTILjIJADA: Pljeskavice u niskom startu

- Autentičnost mirisa i ukusa, najpoznatije je obeležje grada koji je svojevrsna kolevka roštilja - kaže Cvetković.

Manifestaciju će u ponedeljak otvoriti koncert Lepe Brene, sledećeg dana nastupaju grupe "Tuti fruti" i "Crvena jabuka", a 28. avgusta "Riblja čorba" i "Van Gog". Za četvrtak je najavljen koncert Harisa Džinovića, u petak Aca Pejovića, a finale će, poslednje avgustovske večeri, ukrasiti Severina.

Očekuje se dolazak na hiljade obožavalaca Lepe Brene iz Bugarske, pa se predviđa da će njen koncert gledati pola miliona ljudi.

- Čast mi je i veliko zadovoljstvo da učestvujem na manifestaciji koja traje već tri decenije - ističe Brena. - Zaslužuje poštovanje i tolikim trajanjem potvrdila je svoj kvalitet. Svojoj dragoj publici obećavam divno druženje i koncert za pamćenje.

Miša Aleksić

Miša Aleksić, basista "Riblje čorbe" i Zvonimir Đukić Đule, frontmen "Van Goga", zajednički poručuju da za vatrenu lekosvačku publiku pripremaju spektakl, uz hitove i nove pesme.


Pročitajte još: LESKOVAČKA ROŠTILjIJADA: Uz specijalitete i estradne zvezde

Organizatori manifestacije, Turistička organizacija Leskovca, pokrovitelji, Vlada Republike Srbije i Grad Leskovac, suorganizator Melos estrada i glavni sponzori, "Apatinska pivara" i "Koka-Kola" i "Rosa", obećavaju provod za pamćenje. Kako kažu, "Roštiljijada" je svake godine sve bolja i privlačnija.Generalni direktor "Apatinske pivare" Vladimir Novaković


PLjESKAVICA

OSIM odlične hrane i koncerata večeri, na festivalu će nastupiti i bleh orkestri, kulturno-umetnička društva, biće priređen vatromet i takmičenja. Prošle godine je na "Roštiljijadi" napravljena rekordna pljeskavica od 66 kilograma, a ove godine će možda ta cifra biti nadmašena.