Emitovanje dugo očekivane serije “Crveni mesec”, ovog trenutka počinje na TV Pink, a od večeras, svakog radnog dana u 21 čas gledaoci će uživati u ovoj snažnoj ljubavnoj, ali i istorijskoj priči. Kroz 120 epizoda najambicioznijeg projekta TV Pink, gledaoci će videti autentičnu scenografiju, raskošne kostime I briljantne glumce koji su maestralno dočarali život prestonice tog doba

U prvoj epizodi upoznaćemo glavnog junaka, Nikolu Stanimirovića (Miloš Đurović), koji se vraća u porodični dom kao pobednik iz Balkanskih ratova. Dočekuje ga porodica, ali je njegov povratak iz rata željno je iščekivala i njegova verenica Teodora Ružičić (Mina Milićević), sestra njegovog najboljeg prijatelja i ratnog druga Petra (Ljubomir Bulajić) i ćerka ambicioznog oficira kraljeve vojske i “crnorukaša”, Jovana Ružičića (Bojan Lazarov). Kao hrabri oficir koji se istakao u ratnim dejstvima, Nikola dobija službu u pratnji mladog regenta Aleksandra Prvog Karađorđevića (Mihajlo Jovanović), a prvi zadatak mu je da bude uz njega tokom bala kojim Srbija proslavlja povratak dela teritorije izvojevane pobedom u Balkanskom ratu. Upravo ovaj bal, promeniće Nikolin život – među brojnim visokim zvanicama, na balu se kralju Petru I (Miodrag Milovanov) i prestolonasledniku Aleksandru predstavlja novi austrijski vojni ataše Oto Baumen (Dragan Marjanović), sa suprugom Marijom (Nina Grahovac) i ćerkom Sofijom (Ivana Dudić), lepom, samosvesnom, obrazovanom i po mnogo čemu atipičnom devojkom za to vreme. Samo jedan pogled rasplamsaće Nikolino i Sofijino srce, a sve društvene stege i moralne norme biće pretesne za ljubav koja se među njima rađa.

Roman je izuzetno zadovoljan ovim projektom, a nada se da će i publika biti podjednako zadovoljna.

- Važno je reći da prvi put sada pokazujemo kako se stvarno živelo, ljudi će videti kako su njihovi preci živeli, ne samo istorijske ličnosti, već njihove prabake i pradede u jednom trenutku kad sve krene fenomenalno, sve buja, sve raste, ali ima neka senka nečega što dolazi. Zbog toga se serija i zove "Crveni mesec" jer kod svih slovenskih naroda postoji verovanje da crveni mesec predskazuje veliko zlo, što će se i dogoditi - rekao je Roman o seriji koja je večeras počela sa emitovanjem na TV Pink.

Foto V.Danilov

Velika očekivanja od ovog projekta ima I Željko Mitrović, jer će akcenat u ovoj televizijskoj sezoni upravo biti na domaćem igranom programu.

- Očekujem mnogo od ovog projekta. U ovoj sezoni je jedna od glavnih stvari igrani program, a 'Crveni mesec' je definitivno najveći projekat koji radimo. Veoma sam ponosan jer smo dobili stvarno vrhunski dramski program

Foto V.Danilov

Kako će se ta ljubav odvijati, ali i šta je Srbija očekivala, a šta dobila u tim prelomnim godinama pred Prvi svetki rat, pratite u istorijskom TV spektaklu “Crveni mesec”, svakog radnog dana od 21 čas na TV Pink.(PR)