Rusko-srpski film "Hotel Beograd" snima se u Beogradu, a jedna od lokacija na kojoj su postavljene scene je i Stari dvor. Član Gradskog veća Dragomir Petronijević razgovarao je danas sa glumcem Milošem Bikovićem o snimanju filma i nastavku ovog projekta, koji ima veliki značaj za našu prestonicu.

Petronijević je istakao da je ovaj projekat veoma značajan za glavni grad, jer pruža drugačiji način promocije prestonice.

- Hvala Bikoviću na ideji da ovako nešto napravi u našem gradu i da Beograd i Srbiju promoviše kroz umetnost. Beograd će biti prikazan onakav kakav jeste – jedan od najlepših i najzanimljivijih gradova u ovom delu Evrope. Gledaoci će moći da vide da je Beograd bezbedan grad, s bogatim kulturnm nasleđem, sa posebnom magijom i lepim provodom, jer znamo da je naš glavni grad jednistven po tome što je budan 24 sata – naveo je on.

Govoreći o turističkom potencijalu Beograda i onome šta će se dobiti promocijom kroz ovaj film i mini seriju, Petronijević je rekao da turistička ponuda raste.

–Porast turista od 20 odsto je dobar, ali može još bolje. Sada nam iz Ruske federacije dolazi 64.000 gostiju, a nešto manje od 100.000 sa ruskog govornog područja, tako da sa ovim načinom uspećemo da im približimo naš grad i taj broj povećamo. Siguran sam da nam film neće doneti turiste samo iz Rusije, već iz svih delova sveta, jer ovu fanšizu prati milionska publika širom sveta – objasnio je član Gradskog veća.


Biković je rekao da je film ušao u završnu fazu snimanja i da se može očekivati krajem sledeće godine u bioskopima.

–Franšizu, koja ima armiju svojih obožavalaca ne samo u Rusiji i zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, već širom sveta u čak 20 država, uspeli smo da dovedemo i u Beograd. Tako da ono što već postoji, a to je poznata ruska serija „Kuhinja”, sa nastavcima serija „Hotel Eleon” i „Hotel Grand” dobija nastavak „Hotel Beograd” – rekao je glumac i dodao da je projekat rusko– srpski ne samo idejno i finansijski nego i u podeli uloga.

Pročitajte još - Biković u BDP


Biković je naglasio da je glavna njegova ideja i želja bila da ruska franšiza dođe u Beograd da bi promovisala veliki potencijal Srbije.
–Snimamo ruski film koji se dešava u Srbiji i Beogradu i lokacija ima glavni kontekst i ulogu. Ruskim glumcima se Beograd veoma dopada i svi žele posle prvog dolaska da se vrate i ponovo ga posete – rekao je on.
Film, a zatim i mini serija od tri epizode koja će biti napravljena naknadno, snima se na više lokacija u Beogradu. Stari dvor je jedna od njih i u njemu su do sada snimane scene sa scenografijom recepcije i restorana „Hotela Beograd”.