GLUMAČKA diva Svetlana Bojković prkosi godinama. Iako je zvanično u penziji još od 2003. godine, ona ruši predrasude o svojim vršnjacima. I dalje je aktivna u poslu zbog kog je slavna, jer - tako je naučila. Na razgovor, za "Novosti", pristala je baš u pauzi između proba.

* Kako izgleda jedan vaš dan?

- Moj dan je, uglavnom, isplaniran prethodnog, ili čak prethodnih dana. To je plan za profesionalne, društvene i lične, privatne obaveze. Naravno, mnogo je komotnije kada sam na odmoru van Beograda.

* Kada ste odlučili da se nikada nećete penzionisati?

- Odavno sam stekla uslove za penziju, iako nisam imala dovoljno godina za to, ali sam imala pun radni staž, pošto sam počela sa radom u svojoj dvadeset i prvoj godini. Iskoristila sam to i penzionisala se još pre 16 godina. Znala sam da ću i dalje raditi, ali sam se, ipak, osećala komotnije.


PROČITAJTE JOŠ:
U SUSRET SVEČANOJ PREMIJERI "VOJNE AKADEMIJE 5": Stare ljubavi i nove avanture

* I dalje ste aktivni na pozorišnoj sceni, na televiziji...

- Naučila sam da radim. To mi daje smisao i održava me u dobroj kondiciji.

* Da li ste nekada rekli sebi: "Dosta sam radila, vreme je da uživam"?

- Da, izgovorila sam to 2012. godine i otišla sa suprugom u Finsku na skoro pet godina. Dobro je što sam to uradila, prijalo mi je.

* Na koji način održavate fizičku i mentalnu formu?

- Radim, ali se trudim da ne preterujem. Volim da čitam, da se družim sa prijateljima, da putujem... Sve to upražnjavam.

* Imate li savet za vaše vršnjake, na koji način da ostanu aktivni?

- Pored svakodnevnog posla, kao što su nabavka hrane, kuvanje, pranje, čišćenje stana, dobro je imati neki hobi. Treba čitati, ići u pozorište, putovati, i naročito je važno družiti se sa prijatnim ljudima. Treba sebi ugađati.