PRE tačno 25 godina, 16. septembra 1994, pušten je u etar signal TV Pink – najuspešnije komercijalne televizije u regionu. Skromni počeci ubrzo su rezultirali neverovatnim uspehom, i od tada pa sve do danas prefiks Pink važi za najgledaniji TV program na teritoriji ex YU. Pored najgledanije komercijalne televizije u Srbiji, Crnoj Gori i jedne među najgledanijim u Bosni i Hercegovini, 25 godina kasnije, Pink distirbuira 55 TV kanala žanrovski potpuno različitih TV programa u više od 40 zemalja sveta. Osnivač, vlasnik i CEO kompanije Pink, Željko Mitrović viziju o budućnosti medija upotpunio je izgradnjom najvećih filmskih studija u ovom delu Evrope, PFI Studios, u kojima nastaje veći deo TV magije koju svakodnevno prate milioni gledalaca. Na ovu, ali i mnoge druge teme, posle četvrt veka postojanja, Željko Mitrović će govoriti i na 12. "Weekend Media Festivalu", koji se održava u Rovinju od 19. do 22. septembra 2019.

Panel diskusija pod nazivom "Televizija – povratak otpisanih ili kako doživeti stotu", zakazana za subotu, 21. septembra u 11:15 časova, spojiće gospodina Mitrovića sa liderima iz drugih zemalja, Draženom Mavrićem (TV Nova Hrvatska) i Pavelom Vrabecom, generalnim direktorom slovenačke vodeće medijske kompanije "PRO Plus". Tom prilikom će na festivalu, koji već 12. godinu zaredom okuplja predstavnike svih najznačajnih medija u regionu, vlasnik "Pink International Company" govoriti o uspešnosti TV Pink, njenom razvoju, planovima za budućnost, ali i razvoju digitalnih medija kao potpori televiziji.

Mnogobrojni predstavnici regionalnih medija moći će da čuju na "Weekend Media Festivalu" kako je TV Pink za 25 godina postojanja stekla status najuspešnije komercijalne televizije u Srbiji (prema rezulatatima za merenje TV gledanosti agencije Nielsen), zašto je Pink M najgledanija televizija u Crnoj Gori, a Pink BH jedna od najgledanijih u Bosni i Hercegovini. Takođe će biti reči o tome koliko je televizija uticajna danas i da li 'e ikada digitalni mediji nadmašiti tradicionalne.

Nedelja proslave, povodom važnog jubileja počinje korporatvnom proslavom u Beogradu, a nastavlja se koncertima beogrdskih bendova u Rovinju trećeg dana festivala. U subotu 21.09. u organizaciji Pinka u dvorani "Vrt" u staroj fabrici duvana, nastupiće "Kiki i Piloti" i "Električni orgazam", a nakon gitarskih rifova legendarnih sastava uslediće nesvakidašnji nastup DJ Žeksa i DJ Slowhandsa.

(PR)