ČAK 63.000 posetilaca, iz više od 40 zemalja, prodefilovalo je tokom tri noći kroz kapije festivala "Si dens" u Buljarici, a u nedelju veče nastup francuskog maga Dejvida Gete ostaće upisan u muzičkoj istoriji ovih prostora. On je pred publikom od nekoliko generacija ređao najveće hitove, od novijih poput "Say my name", do himni kao što su "Titanium", "When love takes over", horski dočekivanih.

Pročitajte još - Festival "Si dens": Budvu trese di-džej elita

Prva dva festivalska dana, na glavnoj bini nastupili su Sven Vat, Riči Hotin, Robin Šulc i Ofenbah, kao i regionalna imena među kojima i vodeći magovi "Basiviti kolektiva" - Senidah, Kuku$, Foks, Haže, Suril, ali i Darko Rundek i "Ekipa". Finale na "Nema spavanja" bini bilo je vrhunac tri besane noći na plaži pored plavog Jadrana, a planetarno voljeni Nemac Rekondajt doneo je istinsku muzičku magiju. Čast da zatvori festival pripala je trenutno najtraženijem izvođaču sa naših prostora Tijani T.

Ministar turizma Crne Gore Pavle Radulović je rekao da je ovogodišnji "Si dens" pokazao da je pun pogodak i da mnogo znači za produžetak turističke sezone na ovom delu Jadrana.

Rekondajt / Foto Egzit tim