Bitanski muzičar Elton Džon, ustao je u odbranu vojvode i vojvotkinje od Saseksa Harija i Megan, napisavši na Tviteru da je duboko uznemiren "Iskrivljenim i zlonamernim" izveštavanjem medija o nedavnom putovanju bračnog para sa bebom Arčijem u Nicu u Francuskoj.


Elton Džon, dugogodišnji prijatelja pokojne princeze Dajane, napisao je da oseća da je njegova dužnost da zaštiti mladu porodicu od medija, s obzirom na bliskost sa Harijevom majkom, optužujući medije da su doprineli njenoj preranoj smrti.


Džon u tvitu tvrdi da su on i njegov partner Dejvid bili ti koji su platili vojvodskom paru let privatnim avionom jer su želeli da imaju visok nivo "preko potrebne" bezbednosti, prenosi "Vašington post".


PROČITAJTE JOŠ - Zašto princ Hari ne želi više od dvoje dece sa Megan Markl?


"Nakon naporne godine teškog rada i posvećenosti dobrotvornom radu, Dejvid i ja smo želeli da mlada porodica ima privatni odmor u sigurnosti i miru našeg doma", napisao je Džon.


Princeza Dajana je poginula u Parizu 1997. godine, a sedam fotografa je optuženo za ubistvo iz nehata, ali su optužbe protiv njih potom odbačene.


Mediji su u pomno pratili nedavna putovanja vojvode i vojvotkinje od Saseksa a posebno čime su se prevozili.
Proteklih dana internetom su kružile mutne fotografije mlade porodice kako izlazi iz privatnog aviona, a mediji su isticali da je u pitanju njihovo treće putovanje privatnim avionom ovog leta.


Priče o Megan Markl u britanskim tabloidima poslednjih godina su vrlo surove, pa je princ Hari 2016. godine izdao neuobičajenooštro saopštenje u kojem je osudio rasističke i seksističke medijske naslove o svojoj tadašnjoj devojci i izrazio zabrinutost za njenu bezbednost.