POKUŠAJ mirenja na početku suđenja između Ognjena Vranješa i tužene Jelene Karleuše ni danas, po drugi put, nije uspeo, jer se, kao i u prethodnom slučaju, u Prvom osnovnom sudu na Novom Beogradu, na medijaciji pojavio samo fudbaler sa advokatskim timom, dok pevačica, koja je prošli put izostanak opravdala činjenicom da još nije prošlo 40 dana od smrti njene majke Divne, ni sada nije došla. Vranješ je, podsetimo, tužio Karleušu posle afere kad su se u javnosti pojavile njihove, navodno, zajedničke slike i snimci, što je, početkom godine, podiglo veliku prašinu u javnosti. Povod za tužbu su uvrede i pretnje koje je pevačica fudbaleru uputila u svom statusu na "Fejsbuku" 14. januara.

Pročitajte još - Karleuša se nije pojavila na suđenju sa Vranješom

- Ovo je nepoštovanje mene - rekao je danas na sudu Vranješ. - Iz Bosne sam, a boravim u Briselu. Pređem 1.500 kilometara da bih došao. Nema logike da nije dobila poziv i da nije znala za ročište. Njeni branioci su i prošli put bili ovde, pa mi nije jasno kako.

Dok su za prvi nedolazak Karleuše pravni zastupnici Vranješa, Milica Jaćimovski i Branislav Bogdanović, imali razumevanje, sada nisu želeli da prihvate nikakvo opravdanje.

- Bili ste prisutni, Jelena se opet nije pojavila - rekla je novinarima, po izlasku iz sudnice, Jaćimovski. - To je očigledno izbegavanje primanja poziva, kao i privatne krivične tužbe. Bili su njeni advokati.


Vranješ, Foto I.Marinković

Bogdanović je najavio sledeći korak:

- Pokušaće da uruče poziv preko policije. Mi smo predložili sudiji da se izda naredba za dovođenje. Sud je, zasada, mišljenja da je to malo preuranjeno, i da će pokušati da joj se uruči poziv preko policijske stanice. Ako to ne bude uspelo, naredni korak je prinudno dovođenje od strane policije.

Na pitanje zbog čega Jelena izbegava ovo suđenje, Bogdanović je odgovorio:

- Mi to nismo uspeli da shvatimo.

Vranješ je sa advokatima stigao u zgradu suda pet minuta pre zakazanog termina. Očekivano, nije želeo mnogo da priča. Na pitanje novinara šta će da se desi ako se Jelena ne pojavi na sudu, kratko je odgovorio: "To pitajte nju". Bilo je tada već izvesno da JK, kao i u prvom slučaju, neće doći. Nekoliko minuta ranije, među okupljenim izveštačima se pročulo da je "upravo stigla kući", odnosno, da je doputovala iz Istanbula, gde je boravila prethodnih dana, u Beograd, pa se i pretpostavljalo da će, baš kao i u prethodnoj situaciji, izostati sa suđenja. Sledeće ročište je zakazano za 31. maj.


NA "ZVEZDE GRANDA" U PINK IZDANjU

PONOVLjEN je danas scenario koji je već viđen 2. aprila. Nekoliko sati posle nepojavljivanja na sudu, Jelena Karleuša je došla na snimanje emisije "Zvezde Granda", i to sa iznenađujućom frizurom.

Foto ATA Images

Kratku plavu kosu zamenila je ružičastom perikom. Nije to, doduše, prvi put da Karleušu gledamo takvu, već se pojavljivala u javnosti u pink izdanju. Jelena se utegla u usku haljinu, a grudi su joj kipele. Iz automobila je izašla ekspresno, i projurila do ulaznih vrata studija.