AMERIČKA grupa "Blek Serbs", koja je kod nas za kratko vreme stekla brojne fanove, nastupiće na ovogodišnjem "Egzitu" od 4. do 7. jula. Originalni bend iz Čikaga, koji je svojevrsni fenomen na svetskoj muzičkoj sceni, čine Amerikanci među kojima je jedan član poreklom iz Srbije. U pesmama vešto kombinuju srpski i engleski, bez obzira na to koji im je maternji jezik.

Publika ih je upoznala kao "Crne Srbe", kolektiv koji je snimao humorističke jutjub-klipove, gradeći na originalan način most između balkanskog i američkog mentaliteta, a izazvali su pravi zemljotres na domaćoj hip-hop sceni kada su počeli da objavljuju pesme poput "Srbija do Tokija", "Balin lajk Jokić", "Rintam" i "Kako hoćeš". Njihove pesme već imaju milione pregleda na internetu. Svojim numerama, koje sami nazivaju "svemirskim pankom", poručuju da se beskompromisni "Crni Srbi" ne boje eksperimentisanja.

PROČITAJTE I:"Egzit" najbolje povezuje Balkan


Članovi benda se ne libe da se uhvate ukoštac i s teškim temama, te su pre nekoliko meseci objavili pesmu "Znam to nije lako", koja govori o depresiji i suicidnim mislima, a kako kažu, cilj numere je "apel za razgovor o unutrašnjim borbama".