PEVAČICA Jasna Gospić otkrila je da će Momčilo Bajagić Bajaga da napiše i komponuje pesmu za nju, a time će joj, kako ističe, biti ispunjena želja.

- Kroz Bajagine pesme osetila sam njegovu posebnu senzibilnost i jedva čekam da je sa njim podelim kroz pesmu napisanu za mene - kaže pevačica. - Bajaga je čovek kojem se divim. Neko ko piše takve tekstove i komponuje takve pesme sigurno nije osoba koja se kreće i živi po površini života. Sposobnost da kaže ono što oseća jednostavnim rečima i u sažetoj formi koja se mora prilagoditi muzičkoj matrici je veliko umeće.


PROČITAJTE JOŠ - Jasna Gospić: Supruga upoznala u "pet do pet"

Jasna i Momčilo su o svojoj saradnji razgovarali u Pragu nakon koncerta koji je bend "Bajaga i instruktori" imao u nedelju u tom gradu. Velike zasluge za skori zajednički rad dvoje vrsnih umetnika imaju Jasnini prijatelji Gane Pecikoza i Veso Đorem.

- Zahvaljujući ovoj dvojici zanesenjaka, na pomolu je jedna divna saradnja između Bajage i mene - rekla je pevačica ističući da je Veso nepopravljivi jugonostalgičar, dok je Gane uvek tu za nju.

Jasna je rođena u Sarajevu, a živi i radi u Pragu. Postala je poznata davne 1977. godine kada je sa grupom "Ambasadori" otpevala pesmu "Dođi u pet do pet", koja je postala veliki hit.