Sin slavnog britanskog muzičara Dejvida Bouvija, Dankan Džouns, izjavio je da ga projekat o dokumentarnom filmu posvećenom njegovom ocu nije ubedio i da zbog toga nije dozvolio da se koristi Bouvijeva muzika, preneo je danas portal HafPost (HuffPost).


Džouns koji je nasledio autorska prava Bouvija posle smrti muzičara, napisao je na Tviteru da producenti nisu dobili od njega dozvolu za muziku predstojećeg dokumenatarca "Stardast", zbog čega se ne zna da li će film biti i ostvaren.


"Nisam rekao da film neće biti snimljen. Iskreno, ništa ne znam o tome. Samo sam rekao da u filmu neće biti nijedna pesma mog oca i to se neće promeniti. Vaš je izbor ako želite da gledate dokumentarni film bez muzike ili odobrenja porodice", rekao Bouvijev sin.


Pročitajte još: Prvi audio snimak Dejvida Bouvija prodat za 45.000 evra


Džouns, koji je sam reditelj, rekao je jednom prilikom da ne bi mogao iz emotivnih razloga da snimi film o Bouviju, rekavši: "Ne mogu. On je bio moj otac".Dankan Džouns,foto Epa


Film "Stardast" koji treba da režira Gejbrijel Rendž (Gabriel Range) govoriće o Bouvijevoj američkoj turneji 1971. godine, kada je dobio inspiraciju za lik Zigija Stardasta i kasnije antologijskog albuma "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars".


Glavnu ulogu bi trebalo da igra Džon Flin, ukoliko producenti odluče da snime film bez muzike slavnog muzičara, ili se Bouvijev sin u međuvremenu predomisli.


Ziggy Stardust,foto Epa


Bouvi, jedan od najuticajnijih umetnika u poslednjih 50 godina, preminuo je od raka jetre 2016. u 70. godini, dva dana nakon objavljivanja albuma "Black Star", koji je izdat na njegov rođendan, 8. januara.