ROK grupa "Riblja čorba" u petak u Brizbejnu počinje australijsku turneju koja obuhvata četiri koncerta. U subotu sledi Sidnej, svirka u Melburnu zakazana je za 16. novembar, a u Pertu za 17. novembar.

- Ulaznice idu "kao lude" - raspoloženo je pred put rekao za "Novosti", frontmen grupe Bora Đorđević. - Prošli put kad smo svirali u Australiji, 2015, Sidnej i Melburn su bili rasprodati.

Ekspedicija u kojoj su i dugogodišnji binski tehničari grupe, Miloš Đurić i Ivan Stanković, doputovala je iz Beograda u Brizbejn preko Ciriha i Singapura, posle 28 sati. Tokom puta, Đorđević je bio inspirisan:

- Kroz prozor provirih, kad ono Cirih - otkrio nam je rimu iz aviona.

PROČITAJTE JOŠ - Bora Đorđević: Slovenija mi je produžila život

Obožavaoci čuvenog srpskog benda koji ove godine slavi četiri decenije postojanja, pored brojnih hitova, biće u prilici da čuju i nekoliko pesama sa 20. albuma "Da tebe nije", koji grupa trenutno snima u beogradskom "Studiju O". Bora je odlučio da, odmah posle ovog izdanja na kom će dominirati ljubavne i vedrije numere, izađe još jedan, "mračniji" album, jer mu se, kako kaže, u stvaralačkom procesu nagomilalo "težih" pesama, koje govore o ozbiljnim društvenim temama.

UVEK UZ ŽIVOTINjE

MNOGO puta iskazanu ljubav prema psima Bora potvrđuje i na novom albumu, gde će se jedna od pesama zvati "Pasji život". Nije ni čudo, s obzirom na to da je slavni roker počasni član društva za zaštitu životinja "Levijatan", kao i počasni predsednik još jednog udruženja tog tipa, "Kerber" iz Banjaluke.

Evo još nekih fotografija koje je Bora, specijalno za "Novosti", poslao sa aerodroma u Singapuru i iz Brizbejna