TAMAN što su se stišale strasti oko otkazivanja nastupa Bajage i "Instruktora" u Karlovcu, koji je trebalo da bude održan 3. septembra, u Hrvatskoj se ponovo dižu tenzije uoči narednog koncerta čuvenog srpskog benda, u subotu 15. septembra na "Danima piva" u Sisku. Kako navode tamošnji mediji, zabranu Bajaginog koncerta traži lokalni ogranak "Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata", koji u svom skandaloznom saopštenju, uz pogrdne izraze upućene srpskom narodu, između ostalog, navodi:

- Tražimo zabranu koncerta Momčila Bajagića Bajage, isključivo zbog njegovog nastupa tokom Domovinskog rata. Smatramo da u Hrvatskoj imamo dovoljno odličnih pevača i grupa koje mogu da se angažuju na ovakvim manifestacijama.


PROČITAJTE JOŠ - PEVAČI “POSVAĐALI” REGION: Bajaga ne može u Hrvatsku, Vani otkazan koncert u Crnoj Gori, politika nađačala muziku?


Poziv iz redakcije "Novosti" zatekao je rokera zbunjenog. Bajagić je za naš list poručio da se neće oglašavati na tu temu. Menadžer grupe Dragoslav Gane Pecikoza je potvrdio da će bend nastupiti u subotu u Sisku, i dodao:

- Portale ne čitamo, a od otkazivanja nastupa u Karlovcu već smo imali pet koncerata u Hrvatskoj.

Hajka na Momčila Bajagića u komšiluku je potpuno neutemeljena i nejasna, imajući u vidu njegov antiratni stav tokom sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, jasno iskazan u pesmama kao što su "Golubica", "Gde si", "Ovo je Balkan"...