BEOGRAD - Najveći pivsko-muzički festival u ovom delu Evrope Beer fest i ovog leta će, od 15. do 19. avgusta na Ušću, ugostiti više od pola miliona posetilaca, najavili su danas organizatori.

Kao jedan od najprepoznatljivijih turističkih brendova naše zemlje, Belgrade Beer fest, već 16. godinu ljubiteljima dobre zabave nudi svakog leta garantovan provod uz aktuelne pivske ukuse i koncerte prestižnih muzičkih izvođača iz zemlje, regiona i sveta, a sve to uz besplatan ulaz.

PROČITAJTE JOŠ - Pripreme za „Bir fest”: Rok grmi na Ušću

Publika je do sada mogla da uživa u više od 750 besplatnih muzičkih nastupa.

Ove godine će biti i nova, treća bina koja će se zvati "Alternative stage".

"Shvatili smo da dve bine nisu dovoljne za sve bendove koji zaslužuju da nastupe na festivalu, a 'Alternative stage' će biti novo omiljeno mesto za sve ljubitelje malo tvrđeg zvuka. Glavna bina Beer fest-a 'Inovation stage' i treća, alternativnija bina, doneće najbolji line up ikada, a za posetioce i lakše kretanje kroz festival, obogaćen novim sadržajima", poručuje Aleksandar Srdić iz Beogradske kulturne mreže.

Veliki iskorak u muzičkom segmentu festivala organizatori će napraviti uz pomoć partnera festivala, čiji broj raste iz godine u godinu.

Osim sjajnih vesti iz muzičkog segmenta, važno mesto i ove godine zauzima pivska ponuda u okviru koje posetioce očekuje najveći izbor industrijskih i craft piva iz regiona do sada, kao i piva sa preporukom iz celog sveta.

Prošlogodišnje nove festivalske zone, "Gostionica", "Craft land" i "Embassy of Beer" ove godine predstaviće se u još boljem izdanju sa brojnim novitetima.

Slogan "Više od festivala", koji će Belgrade Beer fest snažno promovisati u narednom periodu, odnosi se na višestruku interakciju sa okruženjem, naveli su organizatori.