TOKOM ratnih devedesetih srpsku kinematografiju obogatio je igrani film "Nečista krv", sinhronizovan i na engleskom jeziku, kao i istoimena TV serija. Zbog mešanja tadašnje vlasti, uloga Koštane je izbačena i nikad nije napravljena potpuna verzija sa sekvencama svih likova. Takođe, serija do danas nije ugledala svetlost dana, a u javnosti se opet pokrenulo pitanje da li će gledaoci konačno moći da na malom ekranu vide čuveno delo Borisava Stankovića.

- Scene snimljene 1996. sadržale su veliki broj statista i životinja, kojim nijedan projekat ne može da se pohvali - rekao je reditelj i scenarista Stojan Stojčić na konferenciji za novinare u sredu, održanoj u Udruženju književnika Srbije. - S obzirom na to da je ovo srpsko-bugarski proizvod, deceniju je trajalo oslobađanje originalnog negativa iz "Bojana filma". Lično sam svojim automobilom u poslednjih nekoliko meseci preneo celokupan materijal iz Sofije u Beograd. Sve je spremno za montažu!

I dalje je nepoznanica na kojoj televiziji će se emitovati "Nečista krv", a kao glavne "igrače" autor izdvaja RTS i RTV. Od emitera zavisi i koliko će serija imati epizoda.

- Za ovakav materijal su svi zainteresovani. Nepravda je da mladi danas gledaju formate iz kojih ništa ne mogu da nauče, a da jedan Bora Stanković čeka. Ova serija pokriva kompletnu literaturu srpskog pisca - od "Božjih ljudi", "Tašane", "Jovče", do "Nečiste krvi" - kaže Stojčić.

ENIO ODUŠEVLjEN CECOM

POZNATI italijnaski kompozitor Enio Morikone napisao je muziku za projekat "Nečista krv" i bio oduševljen pevačicom Svetlanom Cecom Ražnatović, tada Veličković, kojoj je pripala uloga Koštane.

- Mada su glavne role tumačili Ljuba Tadić, Rade Šerbedžija i Neda Arnerić, mlada folk zvezda privukla je pažnju javnosti. Ni Morikone nije ostao imun na Cecin glas i emociju. Baš mu se dopala - priča montažer Branislav Milošević.

On je rekao da su se zbog lepe pevačice i javili prvi problemi. Njen suprug Željko Ražnatović zabranio je prikazivanje scena u kojima je akter najveća balkanska zvezda, a samo deo snimljenog materijala gledaoci su videli 2011. u seriji "Tajna nečiste krvi" na TV Hepi.