PIJANISTKINjA sa svetskom karijerom, Sonja Radojković, snimila je sa Željkom Joksimovićem album instrumentalne muzike "Balkanska saga" (izdavač "Minakord"). Muziku, aranžmane i produkciju uradio je Joksimović, uz dve obrade, a u numerama "Dilber" i "Sinonim" jedan od najpopularnijih muzičara u regionu pokazao je svoje umeće i na harmonici. U kompoziciji "Tesla" violinu je svirala Ksenija Milošević, dok je klavirske partiture majstorski odsvirao Fedor Vrtačnik.

- Još pre šest godina počela je saradnja sa Željkom Joksimovićem, kada smo krenuli da razgovaramo o mogućnosti da objavim album sa njegovom muzikom - rekla je Sonja Radojković (na slici). - Uspeli smo u tome, i ovog meseca disk će se naći u prodaji u Srbiji, ali i u zemljama regiona. Veoma sam zadovoljna kako je sve ispalo. Na albumu će se naći nekoliko obrada Željkovih poznatih pesama kao što je "Lane moje", a neke numere je Joksimović komponovao baš za ovaj disk. Numera "Dilber" je u džez-etno fazonu i nadam se da će se dopasti publici.

Sonja radi na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu (odsek dirigovanje) ali je i profesor klavira u Sarajevu. Radojkovićeva je gostujući profesor na vodećim svetskim konzervatorijumima - u Singapuru, Francskoj, Novom Zelandu, Kanadi i SAD. Snimila je devet albuma i govori sedam jezika.