Pre nego što je postao jedan od najvećih muzičara svog vremena Dejvid Bouvi je bio Dejvid Robert Džons, anonimni mladić, rođen 1947. u Brikstonu, koji je pevao u malim londonskim grupama, kao što su "Konrads", "Feathers" i "King Bees".

Zatim je postao Zigi Stardast, Aladin Sejn i Mršavi beli vojvoda, odnosno Dejvid Bouvi. Ali zašto baš Bouvi?

Kada je sredinom 1960-ih počeo da se bavi muzikom, Dejvid Džons je brzo shvatio da su njegovo ime i prezime prilično česti.

Postojala je mogućnost da ga ljudi pobrkaju sa nekim drugim umetnikom, poput Dejva Džonsa, pevača grupe "The Monkees".

U svom nedavnom omažu slavnom muzičaru, američki voditelj Konan O'Brajan izvukao je iz arhive snimak u kom pevač otkriva da je najpre pomišljao da promeni ime u Tom Džons.

Samo par nedelja kasnije, jedan drugi Tom Džons pojavio se na muzičkoj sceni sa singlom "It's Hot Unusual", primoravši mladog umetnika da potraži drugo prezime.

S obzirom da je bio veliki zaljubljenik američke kulture, Dejvid Džons je uzeo prezime Džima Bouvija, teksašanskog heroja iz doba osvajanja Divljeg zapada.

Taj američki vojnik, koji je poginuo u bici za Alamo, popularizovao je ogromni nož duplog sečiva koji je koristio u borbi prsa u prsa.

Tokom razgovora sa O'Brajanom, Bouvi je otkrio svoju fascinaciju tim oružjem koje "seče sa obe strane".

Famozni "Bouvijev nož" koristili su i Silvester Stalone u filmu "Rambo", Bred Pit u Tarantinovoj ratnoj drami "Prokletnici" i Pol Hogan u avanturističkoj komediji "Krokodil dandi".