MLADA glumica Tamara Aleksić (23), ćerka novinarke Tanje Peternek i reditelja Gorana Aleksića, koju je publika upoznala kao Mirjanu u "Šeširu profesora Koste Vujića", a zatim se družila s njenom Simkom iz "Jagodića", dobila je prvu glavnu ulogu. Kako "Novosti" ekskluzivno saznaju, reditelj Zdravko Šotra sklopio je nedavno dogovor s RTS o snimanju serije po životnoj priči pesnika Laze Kostića, čiju će neprebolnu ljubav Lenku Dunđerski tumačiti upravo ova plavokosa dama. Lik Kostića poveren je Vojinu Ćetkoviću, a šuška se da bi jednu od sporednih rola mogla da odigra i njegova supruga Sloboda Mićalović.

- Istina je da sam dobila ulogu u novom projektu Zdravka Šotre, ali još je rano da pričam o tome - kratko nam je rekla Aleksićeva.

Melodrama Santa Maria della Salute, nazvana po pesnikovoj najlepšoj ljubavnoj pesmi, objavljenoj 1909. godine, nastaće u produkciji RTS i imaće 13 epizoda. U toku je potraga za lokacijama u Vojvodini. Najveći deo biće snimljen u Somboru, gde je Laza i sahranjen, ali kamere će zabeležiti scene i u dvorcima Dunđerskih, u Novom Sadu, Sremskim Karlovcima... Biće ih i u Crnoj Gori, budući da je Kostić pet godina živeo i tamo, na poziv kneza Nikole.