VRNjAČKA BANjA - Jedan od napoznatijih srpskih bendova na muzičkoj sceni Van Gog ovih dana snima spot u Vrnjačkoj Banji, za pesmu "Viline vode".

Zvonimir Đukić - Đule, frontmen Van Goga, kaže da su pre godinu dana kada je izašao album, obećali poštovaocima njihove muzike, da će ekranizovati spotom svaku pesmu sa albuma "Neumeren u svemu".

"Ovo je peti spot po redu koji snimamo. U pitanju je jedna bajkovita radnja. Ovoga puta smo šansu dali mladim ljudima koji do sada nisu radili ni jedan spot i kojima je ovo prvi rad. Vrlo su talentovani i entuzijasti su", rekao je Đule, naglasivši da je ovo prvi spot od ukupno 80 koje su do sada snimili, da radi jedna potpuno mlada ekipa.

Kadrovi za spot "Viline vode" snimani su u Zamku "Belimarković" u Vrnjačkoj Banji, kao i na Goču, ali spot će sadržati i još par lokacija Vrnjačke Banje.

"Vrnjačka Banja je moj grad i jeste moj izbor. Ali nažalost, spot je forma koja više ni jednu televiziju ne zanima, što je tužno. Ovo više radimo da bi održali da se vatra u ognjištu ne ugasi, nego da se prepustimo toj nekoj kolotečini, i da kažemo "eto, ne vredi, dižemo ruke". Imamo i tu mogućnost, ali smo se nje odrekli", kaže Đule iz Van Goga.

Grupa "Van Gog" je dobitnik ovogodišnje prestižne nagrade "2014 MTV Europe Music Awards" u kategoriji najboljeg regionalnog izvođača. To je drugi put da su proglašeni za najboljeg izvođača u regionu, a isto priznanje su dobili 2007. godine.

"Nagrada dođe kao vetar u jedra. Kako 2007. tako i ove godine. Ne donosi nikakav novac, a stavlja ti puno toga u obavezu, da na sledećem albumu i turneji budeš drugačiji od prethodnih, da se stilski menjaš i da kroz taj kreativni proces ideš nezaustavljivo", priča Đule.

Za album "Neumeren u svemu", Đule kaže da će se videti kako će ga publika prihvatiti, i da ne voli da daje "prognoze".

"Prepustimo se i uradimo ono što hoćemo. To je kao spust čamcem niz reku, neki adrenilnski rafting kojim se mi bavimo. Prognoze ne dajemo, ali dajemo sebe maksimalno i predano, kako na albumu tako i na setu, kao što je ovaj u Vrnjačkoj Banji, gde snimamo spot za pesmu "Viline vode", kaže Đule.

Inače, ovaj spot će ujedno biti i najava drugog dela "Unplugged turneje", i to po prvi put u karijeri grupe "Van Gog".