JEDNA od najpopularnijih pop grupa bivše Jugoslavije, "Novi fosili", oproštajnu turneju "Ljubav koja nema kraj" počeće 25. oktobra koncertom u beogradskom Sava centru, a završiće je krajem iduće godine nastupom u Zagrebu. Dobro raspoloženi članovi benda su na konferenciji za novinare u "Art kafeu" istakli da se raduju ponovnom susretu sa Beograđanima i da će publika biti u prilici da čuje i pesme koje nisu pevali 30 godina.

- Publici ćemo pružiti neograničenu količinu emocija, pozitivnih vibracija i pesme uz koje smo svi odrastali - rekla je pevačica "Fosila" Sanja Doležal. - Radujemo se što ćemo oproštajnu turneju početi baš u Beogradu, jer su sve naše turneje, koje smo ovde započeli, bile uspešne. Nema razloga da tako ne bude i sada.

Zadovoljstvo zbog susreta sa beogradskom publikom nije krio ni gitarista grupe Vladimir Kočiš Zec, jer su, kaže, "Novi fosili" na početku karijere najveću medijsku podršku imali u Beogradu i Sarajevu.

- Ovo jeste naša oproštajna turneja, ali nije kraj života - naglasio je Zec. - Svako od nas ima neke svoje planove. Najveći kapital "Fosila" su pesme Rajka Dujmića, naša upornost da istrajemo na sceni do danas i da uvek čiste savesti izađemo pred publiku i pogledamo je u oči. Ovo ne radimo zbog para, već iz zadovoljstva i, zaista, imamo razloga da budemo srećni.

Sanja Doležal, koja dva puta nedeljno na HRT vodi jutarnji program, smatra da je pravi trenutak da se "Novi fosili", posle 45 godina rada, povuku sa muzičke scene:

- Mislim da je najvažnije da čovek ume da proceni kada treba da ode. Nećemo dozvoliti da nas neko iznese sa bine, odlučili smo da se povučemo u trenutku kada možemo da pružimo maksimum. Vratili smo se u garažu, gde je grupa svojevremeno počela da svira i uvežbavamo repertoar za turneju. Zvuči izvanredno i to je probudilo u nama adrenalin. Ne znam šta bi bilo za godinu, dve ili pet, ali mislim da je pravi trenutak da se oprostimo od publike.


GEJ PARADA

VLADIMIR Kočiš Zec rekao je da je spreman da odgovori na svako novinarsko pitanje, pa i ono najškakljivije.

- Možete da me pitate šta god želite, recimo, šta mislim o gej paradi u Beogradu - rekao je Zec. - Odmah da vam kažem da sam protiv toga.