KAD već vikendom po podne uživate u misterijama Šerloka Holmsa i nerazdvojnog mu pomoćnika dr Votsona, da vam predstavimo i dva glavna glumca prošlogodišnjeg ruskog serijala - Igora Petrenka i Andreja Panina.

Petrenko (Šerlok) je rođen 23. avgusta 1977. u Potsdamu (tada Istočnoj Nemačkoj). Njegov otac Pjotr Vladimirovič bio je potpukovnik sa diplomom hemičara, dok je majka Tatjana prevodila sa engleskog. Kad je napunio tri godine, porodica se preselila u Moskvu, gde je Igor bio zaokupljen gimnastikom, džudom i, naravno, engleskim jezikom. Diplomirao je na Višoj pozorišnoj školi u Moskvi, da bi postao poznat ulogom u seriji „Zvezda“ (2002), koja mu je donela brojna priznanja. Lovorike su nastavile da se nižu, što ga je i preporučilo za ulogu Holmsa. Od 2000. bio je oženjen koleginicom Irinom Leonovom, koju je upoznao na studijama. Čim se razveo od nje, 2004, zaprosio je (takođe glumicu) Ekatarinu Klimovu. Iz braka se izrodilo dvoje dece - sinovi Matvej i Kornej, a njihovu petočlanu porodicu upotpunjuje Liza, Ekatarinina kćer iz prvog braka.

Panin (Votson) je rođen 28. maja ‘62. u Novosibirsku, da bi se dve godine kasnije s porodicom preselio u Čeljabinsk, a onda u Kemerovo, njegov dom narednih 16 godina. Postao je poznat ulogom u detektivskom hit šou „Kamenska“, koji je imao više nastavaka, počev od ‘99. Zatim glumi u akcionom trileru „24 časa“, nakon čega dobija još nekoliko glavnih uloga u filmovima. A kako je počeo?

Na daskama koje život znače u Minusinski pozorištu, gde je radio nakon diplomiranja na Institutu za kulturu u Kemerovu. Iako je planirao da upiše studije kulinarstva, predomislio se i upisao priznati moskovski fakultet MKHAT. Tamo upoznaje Nataliju Rogozinu, glumicu i kasnije suprugu sa kojom je imao dvoje dece. Smrt ih je rastavila 7. marta prošle godine, kada je Panin pronađen mrtav u svom moskovskom stanu - sa ranom na glavi, a istraga do danas nije utvrdila kako je do nje došlo.