ČUVENOM terapijskom krilaticom “dobro jutro, lutko” Ruška Jakić učinila je da je ne zaboravimo, iako se njena emisija “Ljubav i moda” već dugo ne emituje na nacionalnoj frekvenciji već na TV Palma. Za to vreme strpljivo je čekala svojih novih pet minuta medijske pažnje, i dočekala ih je. Od prošle sedmice, na Prvoj, uz spikersku legendu Danku Novović i “ženu iz naroda” Branku Vučković, u emisiji “Draga Saveta” iskustvo i stečenu životnu mudrost koristi da bi savetovala mlade ljude i rešavala neodumice koje im nameće savremeni način života.

* Jesu li mladi spremni da slušaju savete i usvoje ih?

- Sudeći po do sada snimljenom materijalu i tome da nismo imale nijedan neuspeh, izgleda da jesu. Uspeli smo da promenimo neke mlade ljude. Devojke koje su bile povučene, stidljive, koje nisu izlazile iz kuće i suočavale se sa svetom, već su isključivo preko interneta tražile ljubav, sada, posle naših saveta, imaju dečka.

* Šta biste voleli da je vama neko rekao kada ste bili mladi, a poštedelo bi vas lutanja i nepotrebnih glavobolja?

- Smatram da svi moramo da udarimo glavom o zid da bismo izvukli pouke i naučili lekciju. Ko to ne čini, na kraju prođe još gore. Sebi govorim da je sve što se dogodilo i trebalo da se desi. Tim putem kojim se ređe ide ja sam krenula kao vrlo mlada. Vidim da smo prvaci sveta u tome da za svoje neuspehe krivimo druge. Ja mogu da krivim samo sebe.

* Čiji savet ste uvek spremni da poslušate?

- Svoj. Odavno sam shvatila da životom treba upravljati, a ne popravljati ga. Čovek mora da nauči da drugačije razmišlja. Ne sme sebi da govori “takva mi je sudbina”, da je za sve kriva politika... Krivca treba da traži u sebi. Svima bih poručila: ne dozvolite da u vaš svet uđe neko ko će da vas učini nesrećnim.

* Kako se slaže vaša energija sa Dankinom i Brankinom? Da li ste na istim talasnim dužinama?

- Ja sam predložila Danku, a onda smo pronašle i ženu iz naroda. Potpuno smo različite, ali se slažemo i dopunjujemo. Mislim da se to vidi.

* Ove godine obeležavate dve decenije emitovanja emisije “Ljubav i moda”, a tim povodom napisali ste i autobiografsku knjigu “Ja, Ruška”. Šta njome poručujete?

-Reći ću vam samo kako glasi moj moto... “Sretala sam mnogo ljudi, a prijatelja je bilo malo. Bila sam gorda i slavna, volela sam mnoge ljude, a mene je volelo malo”. Svako mora da reši tu zabludu, da mu nisu prijatelji svi ljudi koje u životu sreće.