BEOGRAĐANE za Dan zaljubljenih očekuje bogata muzička ponuda. Hrvatski pevač Toni Cetinski nastupiće 14. februara u „Beogradskoj areni“, gde je za Dan zaljubljenih pevao i pre dve godine. Na koncertu pod nazivom „Otkrivanje strasti“, jedan od najpopularnijih pevača u regionu sublimiraće svoju ljubav prema popu, roku i klasici, koju je, kako ističe, zavoleo u zrelijoj muzičkoj fazi. Cetinski će u najvećoj dvorani na Balkanu pevati u pratnju svog benda i Zagrebačke filharmonije, a kao specijalni gosti nastupiće hor „Obilić“ i pevačica Aleksandra Radović.

Nekoliko stotina metara dalje, u „Belekspo centru“, iste večeri, za „ljubitelje vina i pomalo zaljubljene“ pevaće Vlado Georgiev. Specijalna gošća na koncertu biće džez pevačica Lena Kovačević, a popularni kantautor beogradskoj publici premijerno će otpevati i jednu novu pesmu, koja će se uskoro naći na njegovom novom studijskom albumu.

- Povod za ovaj koncert, koji sam odlučio da održim na nagovor svojih obožavalaca, bio je Sveti Trifun - rekao nam je Vlado Georgiev. - Svi slave Dan zaljubljenih, ali zaljubljeni možete biti svakog dana, a svetac je jednom u godini. Zato sam odlučio da ovo bude „Koncert za ljubitelje vina i pomalo zaljubljene“.

Publika koja preferira malo drugačiji zvuk uživaće u Sava centru u hitovima grupe „Legende“. Biće ovo njihov 49. koncert u ovoj dvorani, gde su prvi put svirali na Bogojavljenje 1995. godine. Popularni sastav, koji iza sebe ima 17 koncertnih sezona i isto toliko objavljenih albuma, ima još jedan veliki razlog za slavlje, a to je 25 godina uspešne karijere. Hrvatski pop bend „Džinks“, poznat po pesmama „Idem tamo gde je sve po mom“, i „Smejem se“, 14. februara nastupiće u beogradskom Domu omladine, dok će iste večeri u klubu „Gan“ svirati grupa „Eva Braun“.

ĆETKOVIĆ U ZRENjANINU

POP pevač Sergej Ćetković za Dan zaljubljenih nastupiće u Sportskoj hali u Zrenjaninu, u okviru aktuelene turneje „Dva minuta“. Oni zaljubljeni, ali i ljubitelji dobre muzike uživaće 14. februara u romantičnoj atmosferi i Ćetkovićevim najpopularnijim pesama kao što su „Pogledi u tami“, „Dva minuta“, „Pola moga sveta“, „Kad bi htela ti“, Da l’ me oči varaju“... Poznati pevač nastupio je 8. marta 2008. na Gradskom trgu u Zrenjaninu, kada su osim njega učestvovali i drugi izvođači, tako da će ovo biti njegov prvi solistički koncert u ovom gradu.