SRPSKA predstavnica Danica-Nina Radojičić, koja je na „Evrosongu“ sa pesmom „Čaroban“, Kristine Kovač, osvojila 14. mesto, doputovala je u nedelju u Beograd. Redovnim letom iz Diseldorfa, na aerodrom „Nikola Tesla“, stigla je nešto pre 13 sati. Sa njom su doputovali i članovi naše delegacije, a plavokosu pevačicu, dočekali su roditelji, brat i dečko Veljko, njena najveća podrška. Nina, kojoj je u nedelju u zagrljaj prva potrčala majka, sa buketom cveća, istakla je da je izuzetno zadovoljna plasmanom u Nemačkoj.

- Naš cilj je od početka bio plasman u finale i to smo ostvarili - rekla je Nina po dolasku u Beograd. - Zadovoljna sam, jer smatram da je uspeh biti 14. od ukupno 43 zemlje koliko ih je učestvovalo na takmičenju. Iz Diseldorfa nosim samo lepe uspomene. Imali smo veoma zapažen nastup i mislim da Srbija treba da bude zadovoljna onim što smo pokazali. Mala smo zemlja, a bolje smo se plasirali od Francuske, koja je bila jedan od favorita. Hvala svima na velikoj podršci, jer ste nam tako dali snagu da predstavimo Srbiju u najboljem svetlu i pred više od 100 miliona ljudi optevamo pesmu „Čaroban“. Čestitam Azerbejdžanu na ubedljivoj pobedi.

Čestitkama pobednicima pridružila se i izvršna direktorka „Evrosonga“ u Srbiji Duška Vučinić-Lučić i zahvalila našoj dijaspori koja je glasala za Ninu.

- Najveći favorit ljubitelja „Evrosonga“, sa najboljom kvotom na kladionicama, predstavnik Francuske, plasirao se lošije od Nine - istakla je u nedelju Vučinić-Lučić. - Ni ruski predstavnik, uprkos mnogobrojnim sunarodnicima koji žive u evrovizijskim zemljama, nije uspeo do ode dalje od 16. mesta.

Inače, posetioci zvaničnog evrovizijskog nemačkog sajta proglasili su Ninu za najlepše obučenog izvođača prve polufinalne večeri. Celokupna modna stilizacija, kao i vizuelni koncept koji je viđen na sceni, a za koji je bio zadužen kreativni tim RTS, dobili su najviše glasova u ovoj anketi, oko 10.000.