SRBIJA je rekla svoje. Boje naše zemlje na predstojećem „Evrosongu“ u Oslu braniće Milan Stanković pesmom „Ovo je Balkan“. Iako nije očekivao pobedu, „zvezda Granda“ kaže da je ključ njegovog trijufma u pozitivnoj energiji koju pesma nosi. Plavokosi pevač je prošle godine objavio debi album „Solo“, a zahvaljujući dobrom glasu i prepoznatljivom imidžu, za kratko vreme postao je jedna od najvećih zvezda domaće folk scene.
- Trudio sam se da prenesem pravu energiju i poruku i to je jedino na šta sam tipovao - kaže Milan Stanković. - Nisam imao ciljnu grupu, očekivao sam da će svako ko na pravi način shvati moj nastup glasati za mene, bez obzira na to da li me je ranije podržavao ili nije. Siguran sam da je ovoga puta glasala cela Srbija, a ne samo moji fanovi. Saradnja sa Goranom Bregovićem je za mene velika satisfakcija jer bi mnogi voleli da rade sa njim, a meni se kao mladom izvođaču već ukazala prilika da pevam njegovu pesmu.
* Da li planirate da promenite frizuru i imidž za „Evrosong“?
- Mislim da sam dovoljno specifičan, neću se ofarbati ni u crveno, ni u crno, a ne nameravam ni da skratim šiške (smeh). Ostaću dosledan sebi i svom stajlingu, iako su ga mnogi osporavali. Mislim da je najbitnije kakav si na sceni, a ja sam se potrudio da svoju energiju uskladim sa Bregovićevom pesmom.
* Stajling nećete menjati, a da li planirate da se na evrovizijskoj sceni pojavite u nečem tradicionalnom što je u skladu sa vašom pesmom?
- O nastupu u Oslu tek ću razmišljati, ali pretpostavljam da će biti nešto tako.
* Da li ste čuli neke od pesama za „Evrosong“?
- Bio sam koncentrisan na svoj nastup, tako da se nisam mnogo bavio drugim stvarima. Od sutra ću početi da razmišljam o „Evrosongu“, o tome kakav će biti moj nastup i o konkurenciji.