SRBIJU će na predstojećem „Evrosongu“ u Norveškoj predstavljati Milan Stanković, sa pesmom „Ovo je Balkan“, kompozitora Gorana Bregovića. On je u subotu veče u emisiji „Tri, pa jedan za Oslo“, u direktnom prenosu na RTS, trijumfovao sa osvojenih 58.428 SMS glasova publike, od ukupno 129.105 pristiglih poruka.
U finalu izbora za srpskog predstavnika na „Evrosongu“, pored prvoplasiranog Milana, nastupili su i Emina Jahović sa pesmom „Ti kvari igro“ i Oliver Katić, koji je uz vokalnu pratnju Jelene Marković pevao kompoziciju „Predsedniče, halo“. Gledaoci su imali sat za glasanje, a presek stanja, dvadesetak minuta pre kraja glasanja, ukazivao je na to da će trijumfovati upravo „zvezda Granda“ Milan Stanković. Mada se nije nadao pobedi, Milan, koji će nas u maju u Oslu predstavljati pravom srpskom narodnom pesmom, nije krio oduševljenje.
- Bilo je napeto i jedva sam čekao da se glasanje završi, ali tek kad sve prenoći, znaću šta mislim o svemu - rekao je Milan. - Trudio sam se da publika prepozna energiju koju nosi pesma i mislim da je to presudilo. Drago mi je što sam bio u Emininom i Oliverovom društvu, jer su izuzetno kvalitetni pevači. Imao sam zbog njih tremu, ali je prevagnula poruka koju nosi pesma, a to je da smo zemlja koja je veoma ponosna na svoju tradiciju i melos i opet dovoljno moderna. Mislim da je ključno to što daš publici dok si na sceni. Saradnja sa Bregovićem je bila vrlo spontana i to je dokaz da su velike zvezde najpristupačnije.
Veseli zvuci trube u Bregovićevom prepoznatljivom stilu odjekivali su u subotu veće studijom RTS u Košutnjaku, a takmičari su, osim u pevanju, briljirali i fantastičnom koreografijom. Brega je ispunio obećanje da će Srbija za „Evrosong“ dobiti pravi narodnjak. Goran Bregović je bio domaćin večeri, nastupivši sa svojim „Orkestrom za svadbe i sahrane“, dok je voditelj emisije bila poznato TV lice Maja Nikolić.
Predstavnik Srbije nastupiće u Oslu prve polufinalne večeri koja je na programu 25. maja.     

REVIJALNI DEO
UZAVRELU atmosferu u studiju RTS u Košutnjaku u subotu veče su dodatno zagrejali učesnici revijalnog dela programa. Nastupili su naši raniji predstavnici na „Evrosongu“ Jelena Tomašević, Marija Šerifović i Marko Kon, kao i Severina, grupa „Regina“ i Haris Džinović, otpevavši dobro poznate hitove „Bijelog dugmeta“.

OLIVER I EMINA
FINALISTA Oliver Katić rekao je da nije razočaran što nije pobedio, i da će svim srcem biti uz našeg predstavnika na „Evrosongu“.
- Bilo je previše emocija, svi smo se nadali - rekao je Oliver. - Ponosan sam na Milana. Možda mi je malo žao što nisam ja pobedio, ali nisam razočaran.
I Emina je istakla da nije razočarana i da su joj se sve tri kompozicije Gorana Bregovića dopale.
- Mi nismo bili toliko važni u celoj priči koliko Goran Bregović. Sve pesme su bile dobre. Nisam razočarana, ali o pobedi odlučuju neke druge stvari na koje ne možemo da utičemo.