U prodavnicama ploča konačno se pojavio prvi autorski album beogradske rok trojke „Najt šift“, pod nazivom „Bez zaklona“ („Multimedija rekords“). Na njemu je devet ljubavnih pesama (uključujući i duet sa Teodorom Bojović „Daj mi snage“ sa kojim su se takmičili na „Beoviziji“), kao i spot „Snovi“, snimljen u Hali 1 beogradskog Sajma, za koji frontmen i vođa grupe Milan Šćepanović tvrdi da ih je koštao kao „Svetog Petra kajgana.“
Na pitanje zašto su im je trebalo više od pet godina da posle fenomenalnog albuma „Anderkavers“ i DVD izdanja objave autorski album, Šćepanović za naš list kaže:
- Iz dva razloga. Prvi je bio tehnički, jer smo hteli da sve bude bez kompromisa i po našim standardima, što je podrazumevalo i postprodukciju u Americi koju je radio čovek sa četiri „Gremija“ Džejms Kruz. Takođe, snimali smo u nekoliko beogradskih studija, svaki instrument u studiju u kojem najbolje zvuči. Drugi razlog je bio lične prirode, jer pesme nismo pisali za publiku. Nekada sam svirao jer mi je bilo super da budem na bini i da mi tapšu. Ovoga puta sam hteo iz sebe da izbacim lepe i ružne situacije u kojima sam se nalazio, bol i sreću koju sam osećao. Iks puta sam se našao u situaciji da nemam nikakvo sklonište, otud i naziv albuma.
Po Milanovim rečima, zvuk je i dalje čvrst, ali emotivan, a umesto Marka Dacića, bas gitaru sada svira Branislav Vukobratović, dugogodišnji fan grupe. On je bio prvi i jedini koga su ostali „najtšiftovci“ čuli na audiciji. Toliko ih je oduševio, da su se ostalim kandidatima zahvalili i primili Branislava u bend. „Najt šift“ će predstaviti novi album u decembru na Beogradskom sajmu, a kada se spot „Snovi“ bude zavrteo po TV stanicama, uslediće i koncerti. Za sada su potvrđeni nastupi u Leskovcu (1. decembar) i Vršcu (5. decembar).