SVI oni koji vole da lumpuju uz pesme „Dajte vina, hoću lom“, „Jesu l’ dunje procvale“, „Sjećaš li se one noći“, „I tebe sam sit, kafano“ i drugim, moći će to da učine 11. decembra u ”Beogradskoj areni” na koncertu Harisa Džinovića. Na konferenciji za medije, legandarni bosanski pevač narodne muzike otkrio je da će beogradska publika imati priliku da prva čuje pesme sa dugo očekivanog novog albuma, koji će izdati posle skoro deset godina diskografske pauze.
- Ne znam da li su Beograđani dugo očekivali koncert ili nisu, ali odlučio sam da ga napravim, pa šta bude. Dosta sam se odmarao - rekao je Haris. - Novi album izlazi 1. novembra. Neću menjati svoj prepoznatljivi stil, što znači da će preovladavati pesme ljubavnog sadržaja, jer je upravo ljubav ono što nas pokreće.
Na pitanje da li se plaši „Arenine“ veličine, jer na prste jedne ruke mogu da se nabroje ovdašnji pevači koji su je napunili, Haris je odgovorio:
- Nakon poslednjeg serijala koncerata u Sava centru, mislim da „Arena“ nije krupan zalogaj za mene. Budući da sam u Sarajevu pevao u dvorani „Zetra“ i na stadionu „Koševo“, voleo bih da u karijeri upišem i jedan veliki koncert u Beogradu. Slažem se da ovaj koncert predstavlja veliki izazov i lutriju, a nadam se da ću je osvojiti.
Osim Harisovog vrhunskog glasa, organizatori iz „Melos estrade“ obećavaju veliki spektakl u vidu vrhunskih muzičara, hora, gudača...
- Novi album pratiće i turneja po republikama bivše Jugoslavije, ali ne odmah posle „Arene“. Decembar i januar su „mrtvi“ meseci kada je reč o koncertima, jer u to vreme svi su zauzeti pripremama slava, proslavama Božića, Nove godine... Važno mi je da prvo odradim Beograd, a ostali veći gradovi mogu da sačekaju sledeću godinu - kaže Džinović.
Na pitanje koliko je Haris zahtevan saradnik, Raka Marić je odgovorio:
- Još nam nije predao rajder listu, ali siguran sam da će tražiti mnogo ćevapa i šampanjac - rekao je poznati producent, a Haris je dodao: - Uvek kada pravimo koncerte, iza scene radi kafana „Kod Rake“. Mora da ima dosta hrane i pića, jer mi na koncerte dolaze prijatelji, tako da za njih moram da napravim pravu gozbu. Sigurno će biti mnogo ćevapa sa lukom.
Organizatori su najavili popularne cene ulaznice od 1.200 do 2.500 dinara.

PAVAROTI
HARIS je otkrio da je postojala priča da snimi duet sa pokojnim slavnim operskim pevačem Lučanom Pavarotijem.
- Poslali smo neke moje pesme njegovoj producentskoj kući, ali oni ih nisu baš najbolje razumeli, pa sam odlučio da snimim jednu staru italijansku pesmu „Recite vašoj prijateljici“. Bili su oduševljeni mojom interpretaciom i sugurno bismo Pavaroti i ja pevali u duetu da nije iznenada umro - tvrdi Haris, dodajući da će tu pesmu, najaveroatnije, uvrstiti na novi album.