DOŠAO je i taj istorijski trenutak. U utorak će na stadionu Partizana, prvi put u svojoj 36 godina dugoj karijeri, koncert održati australijska rok petorka AC/DC. U Beograd stižu u okviru svetske turneje „Crni led“, koja je počela 28. oktobra prošle godine u Pensilvaniji i trajaće do aprila 2010. Na ovom delu turneje AC/DC sviraju isključivo na stadionima i promovišu 15. studijski album „Crni led“, prvi posle osmogodišnje pauze.
Iz produkcijske kuće „Komuna“ saopšteno je da će u utorak od 10 do 24 sata za saobraćaj biti zatvorene ulice Humska (od Dinarske do Bulevara mira), Dinarska (od Humske do Dr Milutina Ivkovića) i Dr Milutina Ivkovića (od Dinarske do Bulevara mira). Oko stadiona će biti postavljen obruč obezbeđenja, koji će imati šest ulaza, tako da će samo oni sa kartama moći da priđu samom objektu. Kapije stadiona, njih 30, otvaraju se u 15 časova, a organizatori apeluju na posetioce da na koncert dođu peške i da na stadion ulaze isključivo na kapiji koja im je naznačena na ulaznici. Samo prvih 1.500 ljudi, na levoj i desnoj strani terena (ulaznice od 5.500 dinara), moći će da uđu u fan pitove. Obezbeđeno parking mesto imaju samo kupci VIP ulaznica od 25.000 dinara.
Prema poslednjoj odluci menadžmenta AC/DC, izričito je zabranjeno unošenje fotoaparata i kamera svih kategorija (znači i amaterskih) u koncertni prostor, jer će isti biti oduzimani! Takođe, zabranjeno je unošenje oružja, pirotehničkih sredstava i pića. Karte za koncert AC/DC (osim onih od 5.500 dinara, koje su rasprodate) prodavaće se u utorak od 10 časova na blagajni Partizanovog stadiona. Za akreditacije je apliciralo 1.100 medijskih kuća, ali je odobreno svega 32.
Program počinje u 18.45 nastupom novosadske predgrupe „Amajlija“. Posle njih, u 19.45 na binu izlazi irski bend „The Ansnjer“. Interesantno je da su oni bili podrška i „Rolingstounsima“ na Ušću, mada većina publike ne zna nijednu njihovu pesmu. Zvezde večeri AC/DC na binu izlaze tačno u 21 čas i sviraju dva sata!