PRVAKINJA Beogradske opere Dragana Jugović del Monako oduševila je u četvrtak publiku na premijeri „Aide“ u Egiptu, gde je na sceni kairske opere nastupila uz najveće operske umetnike današnjice. Bio je ovo prvi nastup naše dive u Egiptu, koja je svojom Amneris pobrala ovacije mnogobrojnih posetilaca. Zanimljivo je da je Dragana del Monako prvi umetnik iz Srbije koji je u toj zemlji nastupio posle 30 godina.
- Takve ovacije na otvorenoj sceni još nisam doživela u karijeri, i to se ne može opisati rečima - rekla nam je u telefonskom razgovoru Del Monakova. - Ovo je veliki trijumf „Aide“, koja je u Kairu apsolutni hit, ali i moj lični uspeh. Nekoliko intervjua sam čak dala u pauzi između činova. Ceo događaj je snimala njihova nacionalna televiziji, Bi-Bi-Si i drugi svetski mediji. Svi su mislili da sam Italijanka i bili su fascinirani onim što sam pokazala na sceni, jer sam za njih potpuno anonimna pevačica. Osvetlala sam svoj obraz, ali je ovo i moj lični doprinos boljem imidžu Srbije u svetu. Na premijeri je bio i naš ambasador u Egiptu Dejan Vasiljević, kome su mnogi čestitali na mom sjajnom nastupu.
Prve pohvale Dragana Jugović del Monako pobrala je već na prvoj probi, kada su je članovi hora i orkestra nagradili aplauzima. Na sceni najveće egipatske opere, „Aida“ će biti izvođena i narednih pet dana, a koliko je naša operska diva oduševila nastupom, najbolje govori činjenica da je već posle generalne probe dobila dve ponude kairske opere. Dragana kaže da je to izuzetna čast, ali da samo od obaveza zavisi da li će ih prihvatiti.