KRUNISANA kraljica narodne muzike Lepa Lukić vratila se na scenu posle godinu dana odsustva zbog smrti svoje majke. Na predstojećem festivalu narodne muzike "Dragiša Nedović", Lepa će biti glavna zvezda i pevaće u revijalnom delu. Osim toga, legenda naše narodne muzike uskoro za "Grand produkciju" izdaje album sa dvanaest izvornih pesama, a tu je i iznenađenje - dijalozi dve pesme koje je snimila sa Radišom Uroševićem.
- Posle pet meseci provedenih van Srbije, ponovo sam u Beogradu. Bila sam u Australiji, Americi... Nedavno sam dala majci godišnjicu, posle koje sam se prvi put pojavila u javnosti u emisiji "Nedeljno popodne kod Lee Kiš". Od tada imam mnogo zakazanih nastupa i poziva za televizijska gostovanja. Sa velikim zadovoljstvom sam pristala da se pojavim na četvrtom festivalu narodne muzike "Dragiša Nedović". Baš mi je stalo da se ponovo se vratim na scenu.
* Godinama niste nastupali u Beogradu. Može li publika da očekuje koncert posle izlaska novog albuma?
- Smatram da moj koncert zaslužuju i drugi gradovi u Srbiji. Najverovatnije ću pevati u Nišu, Novom Sadu i Beogradu. Osećam veliku obavezu da se odužim beogradskoj publici, koja me je proglasila za živu legendu.
* Nova frizura vas je podmladila. Blistate.
- Majka mi je umrla u 94. godini, a nije imala duboke bore. Brat ima 73 godine, a izgleda deset godina mlađe. Znači, geni igraju glavnu ulogu. Vodim računa o sebi, ali nisam opterećena izgledom. Znam da ne mogu zaustaviti starost, ali lepo je čuti kada vam kažu da izgledate mnogo mlađe.
* Gledate li "Zvezde Granda"?
- Pratim kad god sam kod kuće. Čini mi se da dečaci pevaju bolje od devojaka. Ima tu da se izabere mnogo dobrih pevača koji mogu da naprave blistavu karijeru. Podržavam Sašu Popovića, a i sama pomažem mladima. Ne možemo mi, stara garda, da živimo i pevamo dvesta godina. Treba tragati za mladim talentima.
* Zašto ste odbili poziv da budete u žiriju?
- Joj, gledam ih kako se tresu od treme i mnogo mi ih je žao. I meni bi, verujte, bilo teško da izađem i pevam pred žirijem. Nisam odbila da se pojavim zato što ih ne volim, već zato što bih svima davala desetku. Primećujem, naravno, da kod pojedinih kandidata ima malih nedostataka na koje bi trebalo da im se skrene pažnja, ali ja to ne bih mogla da uradim. Ne bih volela da me ljudi posle toga osuđuju i mrze. Ne bih imala hrabrosti da lošim komentarima uništim samopouzdanje nekome ko još nije započeo karijeru.
* Planirate li da ponovo negde otputujete za svoju dušu?
- Sredinom septembra sam se vratila sa Kube, gde sam letovala u mestu Varadero. Naišao je onaj uragan koji nije bio mnogo jak, ali duvao je strašan vetar i bilo je mnogo hladno. Dva dana se nisam kupala i sunčala. Ma, Kuba me više neće videti! Zažalila sam što sam tamo bila, jer sada imam neko čudno peckanje po telu. Taman počešem levu ruku, svrab pređe na desnu i tako ukrug. To mi je od Kube. Sto odsto! Mada, možda sam preterala i sa sunčanjem. Ko će ga znati?

SUPRUG
LEPA je odlučila da o privatnom životu više ne govori za medije, ali kaže da je veoma srećna pored supruga Milana.
- Mi ne živimo zajedno, ali se redovno posećujemo. On trenutno nije tu, otišao je u Kanadu.