ZA uspeh Srbije na "Evroviziji" i njen dolazak u Beograd velikim delom zaslužan je kompozitor pesme "Molitva", Vladimir Graić Graja. Još se nije slegla prašina oko "Molitve", a kompozicija "Zavet", koju je uradio za grupu "Bjuti kvins", slovi za glavnog favorita na predstojećoj "Beoviziji".
* Da li očekujete pobedu na "Beoviziji"?
- Grupa "Bjuti kvins" važi za najvećeg favorita na "Beoviziji". Utisak koji su ostavile u Helsinkiju, pevajući "Molitvu" sa Marijom Šerifović, fantastičan je. Postoji mnogo klubova obožavalaca u Evropi sa kojima su one u svakodnevnom kontaktu. To je čitava armija ljudi. Oni ih podržavaju, bodre i glasaju za njih. I Srbi, kao i Evropljani vole pobednike, a one su pokazale da umeju da pobeđuju. Velika je stvar ako bi Srbiju predstavljao neko ko je već poznat običnim gledaocima u Evropi. To je već 50% posla. Pa još i jaka pesma. Eto nama radosti!
* Kako gledate na sukob Marija Šerifović - Aleksandar Tijanić?
- Intimno, žao mi je što se sve ovo dešava od našeg povratka iz Helsinkija. Pobeda na "Evroviziji" je najveći uspeh srpske muzike ikada. Trebalo bi da se svi ponosimo i dičimo zbog trijumfa "Molitve". Bio bih najsrećniji kada bi se sve sredilo i kada bi svi seli za isti sto i pružili ruke jedni drugima. Najjači smo kada smo jedinstveni. To smo pokazali u Finskoj. To nam dokazuju naši sjajni teniseri. To nam piše i na državnom grbu. Ja sam optimista. Nepopravljivi. Mislim da će na kraju sve biti u redu. Bio bi to lep hepiend, kao u američkim filmovima.
* Da li vas pogađa cela ova situacija?
- Pogađa me, naravno. I ja sam prokleti idealista, koji bi najsrećniji bio da uopšte nema nikakvih sukoba i svađa i da sve ide "kao po loju". Naravno, često ispadnem i lud, jer je to prosto nemoguće. Šta ću? Prihvatam sve ovo kao tužnu realnost i guram dalje. Mislim da pesma "Molitva" nije zaslužila svu ovu zbrku i frku.
* Šta novo spremate?
- Najviše očekujem od ovih pet divnih i talentovanih devojaka. One su čudo prirode. Toliko su pune energije, vere, iskrene, vredne... To je neverovatno. Ovaj nastup na "Beoviziji" će biti sjajan, jer smo pozvali i naše drage prijatelje, sa kojima smo već radili za nastup u Finskoj, na čelu sa rediteljem Gorčinom Stojanovićem. Pored njihovog albuma, moj saradnik Saša Milošević Mare i ja vredno radimo i za Dušana Svilara, Gocu Tržan i za mnoge druge.

ZAVET
- PESMA "Zavet" je čudan spoj renesansne, evropske melodije i srpskog, balkanskog zvuka. Inspirisana je srpskim mitom o Kosovu. Posebna stvar su stihovi. Na prvo slušanje svakom se učini da je pred njim bolna ljubavna tema, a onda se otvaraju neka nova polja. Simboli: beli golub, zavet, bele zastave i žar u pepelu su potpuno otkriveni i jasno pričaju priču - kaže Graić.

NA ENGLESKOM
- "MOLITVA" se prevodi na mađarski, nemački, slovenački... Čim to završim, krećem da radim pesme na engleskom za inostrano tržište i to, pre svih, za "Bjuti kvins". Dobio sam sjajnu ponudu iz inostranstva i želim da ih plasiram u Evropu! Videćete kada one postanu popularne i van granica naše zemlje. To već mogu i da obećam.