Radujem se što ću posle gotovo 14 godina ponovo pevati u Beogradu. Veoma sam uzbuđen jer je to grad za koji me vezuju lepe uspomene. Među prijateljima je uvek kao da je vreme stalo i kao da između dva razgovora, koliko god vremena prošlo, postoji samo zarez – rekao nam je u utorak, u telefonskoj izjavi Ibrica Jusić i potvrdio da će 18. februara održati solistički koncert u Beogradu.
Jedan od najpoznatijih šansonjera eks Jugoslavije nije krio zadovoljstvo i zbog ponovnog susreta sa publikom koje se, kaže, dobro seća.
- Da je ikada bilo loših iskustava, i da nisam uvek osećao da sam dobrodošao, ne bih toliko puta svirao i pevao u Domu sindikata, u Domu omladine, među studentima na fakultetima...
Pored Beograda, Ibrica Jusić nastupiće i u Čačku, Subotici i Kikindi. U dvočasovnom programu publika će čuti stare hitove, ali i pesme sa novog albuma koji ovih dana izlazi na tržište. Reč je o obradi 12 sevdalinki među kojima su i “Žute dunje”, “Što te nema”, “U Stambolu na Bosforu”, “Šimšir list”... I, naravno, “Emina”.
- Promocija novog albuma biće u splitskom HNK, a malo potom će beogradska publika imati priliku da sve to čuje. Do tada, neka bude pesma umesto pozdrava: “U svakom slučaju te volim”.
.