"KO ĆE DA DOČEKA ANU BRNABIĆ?": Predsednik Vučić odgovorio na napade iz Crne Gore

Novosti online

24. 01. 2021. u 15:08

REAGUJUĆI na pisanje Nova.rs da premijerka Ana Brnabić ignoriše pozive da poseti Crnu Goru, predsednik Vučić je istakao da ona ne može da ode u Podgoricu, jer tamo nema ko da je dočeka.

КО ЋЕ ДА ДОЧЕКА АНУ БРНАБИЋ?: Председник Вучић одговорио на нападе из Црне Горе

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je danas na televiziji Prva rekao da nema ko da dočeka premijerku Srbiju.

- Ljudi govore zašto Ana Brnabić nije prihvatila poziv. Dobro, ona kaže da ide u Podgoricu i na aerodoromu je čeka ko? Čeka li je naš ambasador ili ne? Ili ste ga proterali, a još niste rekli da se slažete sa odlukom Đukanovića koji ga je oterao - rekao je Vučić, podsećajući na jednu od poslednjih odluka prethodne vlasti u Crnoj Gori.

On zbog toga ima i poruku novoj koalicionoj većini koju predvodi Zdravko Krivokapić.

- Nema problema, recite nam da ste vi saglasni sa tim, a onda ćemo mi da vidimo šta možemo da uradimo. Ali nemojte da se pozivate na Bečku konvenciju i da nam govorite kako ne možete da povučete tu odluku, jer mi smo mogli u skladu sa tim da poništimo odluku o povlačenju crnogorskog ambasadora. Ali, svejedno, verujem u dobre odnose sa Crnom Gorom - rekao je on, dodajući da je potrebno “raditi više na poboljšanju odnosa”.

On je ukazao da na žalost mnogi u regionu žive na osnovu istih izjava.

- Deo u Crnoj Gori, u BiH, kod Albanaca, da je Srbija loša, hegemon, ali mi moramo, da imamo razumevanja za njihovu emociju - naveo je Vučić.

Dodaje i da veruje u bolje odnose sa Crnom Gorom i podseća da je Srbija kupila pet odsto prenosne mreže u Crnoj Gori.

- Mi smo zainteresovani za širenje u regionu, želimo da ulažemo ogroman novac u Crnu Goru, BiH. Biće to u redu - poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda