JOVANOVIĆU NIJE VAŽNO DA LI ĆE KOSOVO UĆI U UN: Naveo primer Švajcarske (VIDEO)

Novosti online

24. 02. 2023. u 11:20

ZA Miloša Jovanovića, lidera Novog DSS, bitka Beograda da se spreči prijem lažne države Kosovo u Ujedinjene nacije, izgleda nije nimalo važna.

ЈОВАНОВИЋУ НИЈЕ ВАЖНО ДА ЛИ ЋЕ КОСОВО УЋИ У УН: Навео пример Швајцарске (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

On je to otkrio na tribini u Nišu, pominjući pritom crvene linije koje je Beograd postavio pri rešavanju kosovskog čvora. Predsednik Aleksasandar Vučić, kao i drugi predstavnici vlasti, u Skupštini Srbije, tokom rasprave o Kosovu i Metohiju, ali i međunarodnim predstavnicima izneli su jasnu poruku: nema priznavanja tzv. Kosova i za Prištinu nema stolice u organizaciji na Ist Riveru. Jovanović, međutim, smatra da mesto u organizaciji na Ist Riveru, koje dobijaju samo svetski priznate države, ne mora da bude ključno u slučaju Prištine, koja je baš ovih dana obeležila deceniju i po svoje "nezavisnosti".  

Za dokazivanje svoje teze da primanje tzv. Kosova u UN nije ključan argument da bi neka država postojala, Jovanović "izvlači" slučaj Švajcarske, pa kaže:

- Pominje dve crvene linije - rekao sam šta neću, neću Kosovo u Ujedinjenim nacijama, i neću da priznam, on kaže nezavisnost, secesiju Kosova. Znate gde je tu zamka? Ujedinjene nacije jesu važna stvar, ali nisu odlučujuća. Švajcarska je država nekoliko vekova, Ujedinjene nacije postoje 1945, postoje i dan-danas. Švajcarska je ušla u UN tek 2002. Šta hoću da kažem? Možete komotno da budete država, a da ne budete članica Ujedinjenih nacija - rekao je Jovanović na tribini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna